Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Σοκολατένια Τάρτα Αμυγδάλου με Γέμιση Σοκολάτα

 Mία λαχταριστή σοκολατένια τάρτα με γέμιση σοκολάτα γάλακτος, είναι ότι πρέπει να φτιάξουμε αυτό το όμορφο Σαββατοκύριακο που έρχεται και να την χαρούμε με τους δικούς μας ανθρώπους!!
Κάθε κουταλιά σκέτη απόλαυση της θεϊκής σοκολάτας με την μπισκοτένια τάρτα αμυγδάλου!!
Ελάτε γρήγορα μαζί μου!!





Βαθμός δυσκολίας - μέτριος
χρόνος προετοιμασίας - 30-40 λεπτά
χρόνος αναμονής - 3-4 ώρες
χρόνος ψησίματος - 25 λεπτά



Υλικά της συνταγής μας

Για την τάρτα
120γρ. βούτυρο τεμαχισμένο σε τετραγωνάκια παγωμένο
140 γρ. αλεύρι γ.χρ. (1 κούπα) και 1-2 κ.σ. (αν χρειασθεί για την ζύμη μας)
130 γρ. αμύγδαλο (με την φλούδα του τριμμένο στο multi όσο γίνεται πιο ψιλό), με 1/2 κ.γλ. ζάχαρη (χωρίς να βγάλει τα έλαια του)
1 αυγό
80 γρ. ζάχαρη καστανή
1 πρέζα αλάτι
40 γρ. κακάο ολλανδικό σκούρο

Για την γκανάζ σοκολάτας
300 γρ. κουβερτούρα 55%
125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
400 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
1 πρέζα αλάτι

Για το τελικό σχέδιο(προαιρετικό)
70 γρ κουβερτούρα 72% λιωμένη η τριμμένη σε μεγάλα κομμάτια





Εκτέλεση της συνταγής μας


Η τάρτα μας
  • Με ένα μπλέντερ χειρός χτυπάμε το αυγό με την ζάχαρη να γίνει κρέμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το αμύγδαλο, το αλάτι, το κακάο και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε να έχουμε μία ψιχουλιαστή ζύμη, προσθέτουμε και το αυγό και ζυμώνουμε.
  • Βάζουμε την σφικτή μας ζύμη σε μία μεμβράνη και στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.

Η γέμιση
  • Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε πολύ την κρέμα γάλακτος να πάρει μία βράση.
  • Σε άλλο σκεύος λιώνουμε τις κουβερτούρες τεμαχισμένες σε μικρότερα κομμάτια σε μπαιν μαρί (δηλαδή μέσα σε άλλη κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει χωρίς το σκεύος με την σοκολάτα να ακουμπά στο νερό).
  • Αρχίζουμε να ρίχνουμε σε 2-3 δόσεις την κρέμα γάλακτος στην λιωμένη σοκολάτα και να ομογενοποιούμε κάθε φορά το μείγμα.
  • Αφήνουμε 20 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος την γκανάζ και μετά στην συντήρηση 2-4 ώρες ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά να σφίξει και την βλέπουμε ενδιάμεσα.
  • Τώρα  ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες την ζύμη μας σε 1 με 1,5 εκατοστό και μεταφέρουμε με την κόλλα σε φόρμα με βάση αποσπώμενη 22-24 εκατοστών.
  • Την φόρμα μας την έχουμε βουτυρώσει καλά όλη (και τα τοιχώματα) και έχουμε βάλει στην βάση λαδόκολλα βουτυρωμένη.
  • Η ζύμη  πρέπει να έχει πιάσει ύψος  3-4 εκατοστά γύρω-γύρω στην βάση, για να τοποθετήσουμε την γκανάζ.
  • Την τάρτα μας την καλύπτουμε με λαδόκολλα και πάνω γεμίζουμε με κάποιο όσπριο, ρεβύθια, φασόλια  για να μην φουσκώσει.
  • Την ψήνουμε στην 2 θέση από κάτω του φούρνου, για 15 λεπτά, στους 170 βαθμούς. Αφαιρούμε την λαδόκολλα με το βάρος και συνεχίζουμε για 9- 10 λεπτά. (Μην την ψήσετε άλλο γιατί θα σκληρύνει πολύ)
  • Την αφήνουμε να κρυώσει καλά βγάζοντας  προσεκτικά από την φόρμα.
  • Γεμίζουμε την τάρτα μας με την γκανάζ σοκολάτας, στολίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή με λιωμένη πικρή κουβερτούρα όπως εγώ και με λίγο καραμέλα.
  • Τοποθετούμε για 2 -3 ώρες στο ψυγείο και μετά σερβίρουμε.




10 σχόλια:

  1. Μα τι κολασμένο γλυκό είναι αυτό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκη σε ευχαριστώ πολύ!!
    Είναι πολύ γευστικό και δεν μπορείς να σταματήσεις να δοκιμάζεις !!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ λαχταριστή σοκολατένια τάρτα, Μάχη!Νομίζω ότι θα είχαμε πραγματικά "μάχη στην κουζίνα" για το ποιος θα την πρωτοδοκίμαζε...Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι όπως τα λες, αλλά ζητούσαν δεύτερο κομμάτι μετά την δοκιμή!
    Αξιζε τον κόπο!!
    Καλή εβδομάδα Χαρά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχο γλυκό Μάχη... άκρως εθιστικό και λαχταριστό!!!
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ Κική!!
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι από τα γλυκά που λατρεύουν οι σοκολατοφάγοι!
    Κι' εγώ διαθέτω δύο στο σπίτι μου :-)) οπότε νομίζω πως με βάζεις σε διαδικασία για εκτέλεση πολύ-πολύ σύντομα.
    Καλή εβδομάδα σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Exει κάποια διαδικασία αλλά είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα!!
    Η πλειοψηφία σου κερδίζει άρα σε βλέπω για τάρτα σοκολάτας!!
    Καλή εβδομάδα με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαχη μου αυτη η συνταγη κολάζει και εμας που δεν ειμαστε γλυκαντζίδες!
    Ευγε σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
    Αριάδνη μου καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly