Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Μπισκότα Πορτοκαλιού Ολικής Με Κακάο Χαρουπιού Χωρίς Ζάχαρη

Συνεχώς βρίσκομαι σε αναζήτηση ενός μπισκότου διαφορετικού, υγιεινού και χωρίς ζάχαρη!! Άντε να τα βρεις αυτά σε ένα γευστικό μπισκότο!!
Αποφάσισα να φτιάξω τα μπισκότα πορτοκαλιού, αλλά το κακάο χαρουπιού που έχω αγοράσει μου ήρθε στο μυαλό!
Αυτό ήταν!! Μπήκε το κακάο, βγήκε η ζάχαρη!!
Το κακάο χαρουπιού έχει πλήθος βιταμινών που μόνο καλό μας κάνουν!



info: Τα χαρούπια είναι γλυκά, εύγευστα και θρεπτικά. Περιέχουν σάκχαρο σε μεγάλη αναλογία (50%) από το οποίο το 30% είναι σταφυλοσάκχαρο, 10% πρωτεΐνη και 6% λίπος. Επίσης περιέχουν βιταμίνες της ομάδα Β και καροτίνη Β (προστάδιο τωνβιταμινών Α), κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φωσφόρο, ιχνοστοιχεία (σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκό, χρώμιο, νικέλιο), λίγο ισοβουτυρικό οξύ (που προκαλεί ελαφρώς δυσάρεστη μυρωδιά), τανίνες, ινώδεις ουσίες όπως λιγνίνη (επιδρά κατασταλτικά στη χοληστερίνη, έχει θετικά αποτελέσματα στο επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα και χρησιμοποιείται κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας), βλέννα, κυτταρίνη και τουλάχιστον 6 αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες δρουν προστατευτικά για τα κύτταρα καταπολεμώντας το σχηματισμό όγκων. (πηγή:thesecretrealtruth.blogspot.com)

Αυτός δεν ήταν ο σκοπός μου; Τελικά τα κατάφερα!!
Ελάτε μαζί μου να μου το πείτε και εσείς!!

Υλικά της συνταγής μας
360-460 γρ. αλεύρι ολικής
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα πορτοκάλι χυμό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.σ. κονιάκ ή άλλο λικέρ
2-3 κ.σ. μέλι
1/2 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. μπέικιν
1/2 κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. κακάο χαρουπιού ( χαρουπάλευρο)
4-5 κ.σ. σουσάμι



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το  λάδι, το μέλι, την σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το κακάο χαρουπιού, το κονιάκ, το ξύσμα και χτυπάμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι  και το μπέκιν, το σουσάμι και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας να έχουμε μία ζύμη μαλακή. (Μπορεί να χρειαστεί, ανάλογα με το αλεύρι, 50-100 γρ. αλεύρι για να ξεκολλάει από τα χέρια μας)
  • Την αφήνουμε για 30 λεπτά σε μία μεμβράνη να ξεκουραστεί και μετά πλάθουμε στο χέρι μικρά στρογγυλά κουλουράκια ή ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες ανοίγουμε μία ζύμη 1 εκ.
  • Κόβουμε με διάφορα σχέδια μπισκότα, τα τοποθετούμε με μία σπάτουλα προσεκτικά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους160- 170 βαθμούς στο αερόθερμο.
  • Στα 20 λεπτά είναι λίγο μαλακά, στα 25-30 λεπτά είναι τραγανά!!




4 σχόλια:

  1. Το χαρουποκακάο το έχω δοκιμάσει κι εγώ Μάχη και καταλαβαίνω ότι τα μπισκοτάκια σου εκτός από υγιεινά είναι και πεντανόστιμα!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ Κική μου, τα έφτιαξα δύο φορές και δεν έμεινε κανένα, αυτό για μένα είναι ένδειξη.....να συνεχίσω να τα φτιάχνω!1
    Καλό σου βράδυ καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το εχω δοκιμασει ακομη. Σ ευχαριστω Μαχη για τις πληροφορίες!
    Καλη συνέχεια στη μερα μας!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ Αριάδνη, καλή Κυριακή να έχουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly