Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Κέικ Με Πολτό Πορτοκαλιού Και Σοκολάτα







Υλικά για τη συνταγή μας
1 πακέτο βούτυρο 250 γρ. (lurpak)
4 αυγά (βιολογικά κατά προτίμηση)
(1 1/3 περίπου) ζάχαρη καστανή 220γρ.
1 1/2 κούπα πολτό πορτοκαλιού
1/2 κούπα γάλα ή κρέμα γάλακτος light
1 κουβερτούρα 100 γρ. ή σταγόνες κουβερτούρας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φαρίνα απ 500 γρ.





Εκτέλεση
  • Το βούτυρο και τα αυγά είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος περίπου 1 ώρα πριν την έναρξη.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για να αφρατέψει 4-5 λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  • Καθαρίζουμε καλά την φλούδα σε 3-4 πορτοκάλια (αφού ρίξουμε το ξύσμα από 1 πορτοκάλι στο μείγμα),και τα πολτοποιούμε στο multi .
  • Προσθέτουμε  1 1/2 κούπα από τον πολτό στο αρχικό μας μείγμα, και σιγά σιγά προσθέτουμε εναλλάσσοντας το αλεύρι με το γάλα.
  • Σε αυτή τη φάση  βάζουμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη μέσα στο κέικ.
  • Το βάζουμε σε φόρμα του κέικ ή σε φόρμα 24 εκατοστών.
  • Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα στην κάτω ράγα στήριξης του φούρνου, για 60-65 λεπτά (αφού το ελέγξουμε στα 60 λεπτά με ένα μαχαίρι).
  • Βγάζοντας το κέικ, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αν θέλουμε φτιάχνουμε μια γκανάζ ( με 50 γρ γάλα καυτό, προσθέτουμε 100 γρ.  κουβερτούρας και ανακατεύουμε καλά ) και την στρώνουμε  από πάνω, ή γλασάρουμε το κέικ με λίγο μαρμελάδα πορτοκάλι και στολίζουμε με τρούφα σοκολάτα.
  • Καλή σας επιτυχία.




Σχόλιο

Είναι ένα υπέροχο κέικ με έντονο χρώμα και γεύση πορτοκαλιού και η σοκολάτα το απογειώνει. Δοκιμάστε το!!!!






1 σχόλιο:

Print friendly