Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Σουβλάκι Συκωτιού Με Πιπεριές Και Πουρές Μελιτζάνας






Υλικά
500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
2 πιπεριές πράσινες
1 κούπα γάλα,ξύσμα πορτοκαλιού

Υλικά για τον πουρέ μελιτζάνας
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1 κούπα γάλα η κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 φλιτζάνι τυρί μαλακό τριμμένο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

  

Εκτέλεση
  • Βάζουμε το συκώτι μισή ώρα πριν, στο γάλα (για να φύγουν οι τοξίνες και  η βαριά μυρωδιά του).
  • Το βγάζουμε από το γάλα, το σκουπίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε με το χέρι μας το ξύσμα πορτοκαλιού και το λαδώνουμε ελαφριά.
  • Ψήνουμε σε αντικολλητικό γκριλιέρα -τηγάνι σύνολο 15 λεπτά περίπου.
 
  • Ψήνουμε και τις πιπεριές.
  • Κόβουμε σε μεγάλα τρίγωνα το συκώτι και περνάμε σε σουβλάκι εναλλάξ με την πιπεριά.

Πουρές μελιτζάνας
  • Τοποθετούμε τις πλυμένες μελιτζάνες, αφού τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι, στο φούρνο σε λαδόκολλα σε ένα ταψί για 1 ώρα στους 170 βαθμούς.
  • Εντωμεταξύ έχουμε διαλύσει το αλεύρι στο μισό γάλα και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο ζεστό που έχουμε βάλει σε ένα κατσαρολάκι.
  • Ανακατεύοντας 2-3 λεπτά θα αρχίσει να δένει η κρέμα και τότε προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί.
  • Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε στον τρίφτη μία πρέζα μοσχοκάρυδο.
  • Αδειάζουμε με ένα κουταλάκι τις μελιτζάνες, τις πολτοποιούμε καλά με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στην κρέμα και ο πουρές είναι έτοιμος !! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly