Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Πάστα Φλώρα Με Ελαιόλαδο

 

Υλικά για τη συνταγή μας
4 κούπες αλεύρι μαλακό (500 γρ.)
1 φάκελο μπέικιν (2 κ.σούπας)
1 κούπα ελαιόλαδο ελαφρύ η μισό-μισό με καλαμποκέλαιο
1/3 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική η καστανή
1 ποτήρι κρασιού χυμό πορτοκάλι
1/3 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
400-500 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους
125 γρ. σμέουρα φρέσκα (προαιρετικό)


Εκτέλεση

·        Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και στην μέση ανοίγουμε μία γουβίτσα και ρίχνουμε την ζάχαρη, τον χυμό, το κονιάκ, το λάδι, και το ξύσμα.

·        Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με το χέρι μας ώστε να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.

·        Την αφήνουμε για 30΄να ενωθούν τα αρώματα.

·        Κόβουμε την μισή ζύμη και την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες σε φύλλο λεπτό 1 εκατ.

·        Την βάζουμε σε ένα ταψάκι 32Χ26 ή σε στρογγυλό 28 εκατ.

·        Την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε και αυτή με τον ίδιο τρόπο σε ένα λεπτό φύλλο.

·        Κόβουμε μακριές λωρίδες και βάζουμε πρώτα πάνω και γύρω-γύρω στη ζύμη μια λωρίδα σαν στεφάνι.

·        Ρίχνουμε και στρώνουμε την μαρμελάδα (αφού έχουμε ανακατέψει μέσα τα φρέσκα σμέουρα αν θέλουμε) πάνω στη ζύμη μας.

·        Στολίζουμε με τις υπόλοιπες λωρίδες την τάρτα μας.

·        Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

·        Με ένα πινέλο περνάμε με γάλα όλες τις λωρίδες.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly