Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ρεβύθια Με Καρότα Και Πολύχρωμες Πιπεριές

 

Υλικά για τη συνταγή μας
1/2 κιλό ρεβίθια καλής ποιότητας η βιολογικά
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ ρύζι (προαιρετικό)
1λεμόνι ξύσμα και χυμό
1 κ.γλ. αλεύρι
1/2 κ.γλ τζίντζερ





Εκτέλεση
  • Αφήνουμε τα ρεβίθια στο νερό για 10 ώρες αφού τα έχουμε ξεπλύνει καλά.
  • Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά.
  • Τότε ρίχνουμε όλα τα λαχανικά κομμένα ζουλιέν (λωρίδες) για να βράσουν.
  • Προς το τελος αν θέλουμε ρίχνουμε 1-2 κ.σ. ρύζι. γίνονται πιο εύπεπτα και βιταμινούχα.
  • Σε 45-60 λεπτά ελέγχουμε το φαγητό μας αν έχουν βράσει τα ρεβίθια.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι με τον χυμό του λεμονιού και το αλεύρι, μαζί χτυπημένα.
  • Ανάλογα τα όσπρια μπορεί να χρειασθεί να παραταθεί το βράσιμο για 30 λεπτά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly