Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Σοκολατάκια Μαστιχωτά (fudge) Μαύρης Και Λευκής Σοκολάτας




Υλικά για τη συνταγή μας
Για τα σοκολατάκια κουβερτούρας
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια
1 κ.γλ. grandmarnier
1/2 κούπα αμύγδαλα ψημένα ψιλοκομμένα 
ή οποιοδήποτε ξηρό καρπό της αρεσκείας μας
Για τα σοκολατάκια λευκής κουβερτούρας
250 γρ. λευκή κουβερτούρα
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια
1 κ.γλ. κονιάκ
3/4 κούπας cranberries
ή οποιοδήποτε αποξηραμένο φρούτο της αρεσκείας μας


 

Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα.
  • Μόλις κάψει το μίγμα ανακατεύοντας συνέχεια (προσέχοντας να μην μας πιάσει)  προσθέτουμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη.

  • Λιώνει τελείως η σοκολάτα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, και το λικέρ.

  • Ρίχνουμε σε ένα σκεύος 10Χ15 που έχουμε βάλει λαδόκολλα ή μεμβράνη πλαστική.

  • Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες, βγάζουμε, αναποδογυρίζουμε σε δίσκο, κόβουμε  τετράγωνα κομμάτια και τα περνάμε από άγλυκο κακάο.
  • Φυλάμε εκτός ψυγείου σε βάζα.
  • Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και για την λευκή σοκολάτα, προσθέτοντας στο τέλος τα cranberries.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly