Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Κέικ Σοκολάτας Βραστό




Υλικά για το σιρόπι σοκολάτας 
1 βούτυρο  LURPAC 250 γρ.
2 κούπες γάλα
100  γρ.  κουβερτούρα
5 κ.σ. κακάο άγλυκο
2 1/2 κούπες καστανή ζάχαρη
1 κγ βανίλια υγρή
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μισό  σφηνάκι κονιάκ ή άλλο λικέρ
μία πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα

Υλικά για το κέικ
4 αυγά
310 γρ. αλεύρι ΦΑΡΙΝΑΠ
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  


Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα υλικά για το σιρόπι σοκολάτας.
  • Σε μέτρια φωτιά τα βράζουμε για 2 λεπτά.
  • Κρατάμε από το σιρόπι μια κούπα και το βάζουμε στο ψυγείο. 
  • Το υπόλοιπο, το κρυώνουμε κ ρίχνουμε μέσα τα αυγά χτυπημένα κ το αλεύρι με το μπέικιν.
  • Ανακατεύουμε απαλά.
  • Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα 24 εκ. κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 55 - 60 λεπτά.
  • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο κ το περιχύνουμε (αφού  το τρυπήσουμε με ένα πιρούνι)με το κρύο σιρόπι σοκολάτας.



Tips
*Αν το ψήσουμε σε φόρμα του κέικ που χρειάζεται  βούτυρο για να μη μας κολλήσει, την πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly