Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Γιουβέτσι Με Μοσχάρι Στη Γάστρα






Υλικά της συνταγής μας
1 1/2 κιλό μοσχάρι η 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πιπεριά κέρατο πράσινη
2-3 μανιτάρια πλευρώτους ή λευκομανίταρα
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
500 γρ. τριμμένη ντομάτα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, τζίτζερ σκόνη
1/2 κιλό κριθαράκι ολικής

  
Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά το κρέας και στραγγίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε μέσα στην γάστρα.
  • Κόβουμε σε φετάκια το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, την πιπεριά και τα προσθέτουμε στο κρέας.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα (τον πολτό) μέσα σε ένα ποτήρι νερό και το λάδι.
  • Βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
  • Ανοίγουμε την γάστρα, βγάζουμε το κρέας για να μην μας λιώσει και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.
  • Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το κριθαράκι.

  • Σε 20 λεπτά βλέπουμε πάλι το φαγητό μας και προσθέτουμε (αν χρειάζεται) λίγο ζεστό νερό και βάζουμε πάλι το κρεάτάκι μας.
  • Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε τον φούρνο μας. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly