Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Τηγανιά Χοιρινή στο Φούρνο

Σήμερα είναι πάλι το αγαπημένο μου Σάββατο. Το μεσημέρι κάτι πρόχειρο για να προλάβουμε τις δουλειές του σπιτιού, αλλά το βράδυ για αποζημίωση όλων μας  μια τηγανιά εύκολη, όχι τηγανητή αλλά πολύ λαχταριστή!!
Το φαγητό, επιμένω ότι ενώνει γλυκά την οικογένεια, καθώς καθόμαστε όλοι στο τραπέζι να τρώμε και να συζητάμε για πολλές ώρες!!
Ελάτε μαζί μου γρήγορα να δούμε αυτήν την εύκολη συνταγή!





βαθμός δυσκολίας - εύκολο
χρόνος παρασκευής - 10 λεπτά
χρόνος ψησίματος - 1 ώρα



Υλικά της συνταγής μας (3-4 μερίδες)
750 -1000γρ. χοιρινή τηγανιά (κρέας χοιρινό από λαιμό, μπούτι και σπάλα)
αλάτι
πιπέρια φρεσκοτριμμένα
ρίγανη
λίγο ξερό δεντρολίβανο
2-3 κ.σ. μουστάρδα
θυμάρι ξερό
πάπρικα
πιπέρι καγιέν
κύμινο
κουρκουμά
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
λάδι
ξύσμα λεμονιού
λεμόνι χυμό για το πιάτο μας
2-3 πατάτες
λαδόκολλα





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Πλένουμε και σουρώνουμε καλά το κρέας, το τοποθετούμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και το ανάλογο λάδι για να λαδωθούν τα κομμάτια κρέατος.
  • Καθαρίζουμε και τις πατάτες αρκετά λεπτοκομμένες, τις αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ίδια υλικά που ρίξαμε στο κρέας εκτός από το κρασί.
  • Ανακατεύουμε απαλά τα δύο υλικά (κρέας με πατάτες) πάνω σε δύο λαδόκολλες καλύτερα  στρωμένες σε ταψί φούρνου.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο σε αερόθερμο με πάνω αντίσταση για 45 -60 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύουμε μία φορά και δοκιμάζουμε προτού σβήσουμε τον φούρνο.
  • Καλή μας όρεξη!!





5 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο φαγητό! Φαντάζομαι τα αρώματα του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ!!
    Γρήγορο αλλά πολύ νόστιμο πιάτο με αρώματα!
    Καλό τριήμερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται λαχταριστή η τηγανιά σου Μάχη μου!!! Υπέροχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φαγητό που ζητάει κρασάκι και καλή παρέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ πολύ Κική και Ευαγγελία!!
    Σας εύχομαι καλό μήνα με υγεία και πολύ δημιουργία!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly