Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Σουπιές με Σπανάκι








Υλικά της συνταγής μας (5 μερίδες)
1,5 κιλό σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες (καθαρισμένες κομμένες σε κομμάτια)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
300 γρ. τριμμένη ντομάτα κονσέρβα
1,5 κιλό σπανάκι φρέσκο πλυμένο και κομμένο ή κατεψυγμένο σε φύλλα
4-5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
1-2 ματσάκια καυκαλήθρες





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Πλένουμε τις σουπιές που είναι κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε σουρωτήρι.
  • Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με την σουπιά.
  • Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, λίγο αλάτι (αν είναι φρέσκιες οι σουπιές θέλουνε ελάχιστο αλάτι), πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
  • Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

  • Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι, σωτάρουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το σπανάκι και τα μυρωδικά.
  • Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 - 20 λεπτά να απορροφήσει όλα τα υγρά.

  • Σερβίρουμε στο πιάτο πρώτα το σπανάκι και δίπλα τις σουπιές με την σάλτσα η ενσωματώνουμε το σπανάκι μέσα στις σουπιές και σερβίρουμε.




2 σχόλια:

  1. Πολύ μ΄ αρέσει το πιάτο σου Μάχη μου.
    Θα το δοκιμάσω!

    Εύχομαι μια όμορφη εβδομάδα και Καλό Πάσχα!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ Ζαμπία μου, σας εύχομαι να περάσετε καλά!!
    Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly