Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Κουλούρια Πασχαλινά Βουτύρου με Κρέμα Γάλακτος

Κουλουράκια λεπτά, βουτυράτα, με άρωμα μαστίχας για αυτό το Πάσχα!!
Ελάτε μαζί μου να φτιάξουμε το πιο νόστιμο Πασχαλινό κουλούρι γεμάτο αρώματα!!


 


Υλικά της συνταγής μας (140 τεμ.)
1380-1400 γρ. αλεύρι Νο 2 μαλακό Μύλοι Αγίου Γεωργίου
500 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpaκ soft σε θερ/σία δωματίου για 40 λεπτά
500 γρ. καστανή ζάχαρη
6 αυγά βιολογικά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. κρέμα γάλακτος light
ξύσμα από 2 πορτοκάλια βιολογικά
ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι
χυμός από 1 πορτοκάλι 40 γρ.
1/2 κ.γλ. σόδα
3/4 κ.γλ μαστίχα με ζάχαρη τριμμένη στο γουδί η στο multi (μπορούμε να τρίψουμε 2 κ.γλ. μαστίχα με 1 κ.σ. ζάχαρη και να το διατηρήσουμε σε ένα βαζάκι)
3 κ.γλ. μπέικιν 15 γρ.
1 κ.γλ. βανίλια υγρή
1 αυγό με 1 κ.σ. γάλα για το άλλειμα




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε δυνατά το βούτυρο στο μίξερ για 6-7 λεπτά να ασπρίσει, προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε να χτυπηθεί άλλα 5 λεπτά περίπου.
  • Ρίχνουμε τα αυγά, συνεχίζουμε έως ότου αφρατέψει το μίγμα και προσθέτουμε την σόδα μέσα στο πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, την βανίλια και την κρέμα γάλακτος.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο 2 με κλίμακα έως το 10, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν 1380 γρ. μέχρι να έχουμε μία μαλακή εύπλαστη ζύμη.
  • Αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 30 λεπτά την ζύμη σκεπασμένη με μία μεμβράνη.
  • Πλάθουμε σε κουλουράκια των 22-25 γρ. σε διάφορα σχέδια.
  • Τα περνάμε με το χτυπημένο αυγό και γάλα, τα ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 20 -25 λεπτά έως να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Τα έψησα σε αερόθερμο ανά δύο τα ταψιά.
  • Διατηρούνται όταν κρυώσουν σε σακούλες καλά κλεισμένες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly