Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Ρεβύθια Ψημένα

Τα ζήλευα πολύ καιρό να τα φτιάξω βλέποντας τα σε διάφορα blogs και έτσι μια μέρα που το μενού μας έγραψε ρεβίθια, μου ξαναήρθε η επιθυμία.
Έβρασα περισσότερα και σε λίγο είχα ένα ωραίο σνακ για όλες τις ώρες πολύ υγιεινό και πολύ νόστιμο.
Ελάτε γρήγορα μαζί μου!!






βαθμός δυσκολίας - εύκολο
χρόνος προετοιμασίας - 45 λεπτά
χρόνος ψησίματος - 40-50 λεπτά



Υλικά της συνταγής μας
3 φλυτζάνια μεγάλα βρασμένα ρεβίθια
1 -1 1/2 κ.γλ. αλάτι ανθός χονδρό
1/2 κ.γλ. κίμινο
1/2 κ.γλ. πάπρικα
1/2 κ.γλ. τζίντζερ
1/2 κ.γλ. κουρκουμά
1 κ.γλ. κόλιανδρο ξερό στο γουδί
1 κ.γλ. πιπέρια (κόκκινο, πράσινο, μαύρο, λευκό) στο γουδί ή φρεσκοτριμμένο στον μύλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Πλένουμε καλά τα ρεβίθια περίπου 400 γρ. άβραστα (καλύτερα να είναι τα χοντρά για καλύτερο αποτέλεσμα) και τα βάζουμε στο νερό από βραδύς.
  • Το πρωί τα βράζουμε με νερό που τα σκεπάζουν μαζί με ένα φύλλο δάφνης, για 45 λεπτά.
  • Τα ρεβίθια πρέπει να είναι βρασμένα αλλά όχι λιωμένα.
  • Τα σουρώνουμε και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ώστε να είναι τελείως στεγνά.
  • Σε μία λεκάνη τοποθετούμε  τα ρεβίθια , ραντίζουμε με το λάδι και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά.
  • Ανακατεύουμε καλά να κολλήσουν πάνω στα ρεβίθια, τα ρίχνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αραιά -αραιά και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. (Προσοχή να μην μας καούν γιατί σκληραίνουν)
  • Διατηρούμε μόλις κρυώσουν σε γυάλινα δοχεία με αεροστεγές κλείσιμο.
  • Όσον αφορά τα μπαχαρικά, μπορείτε να παραλείψετε ή να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό είναι της προτίμησης σας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly