Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Χοιρινές Μπριζόλες με Μέλι και Δεντρολίβανο

 Χοιρινό δεν συνηθίζουμε να τρώμε πολύ συχνά, αλλά αυτές οι μπριζόλες φούρνου άρεσαν σε όλους. 
Το μπαλσάμικο με το μέλι του έδωσαν την γλυκόξινη γεύση που του πάει!!
Ένα φαγητό γρήγορο, οικονομικό και πολύ νόστιμο!!
Ελάτε να το φτιάξουμε μαζί!!






βαθμός δυσκολίας - εύκολο
χρόνος προετοιμασίας - 10 λεπτά
χρόνος αναμονής - 8 ώρες
χρόνος ψησίματος - 50-60 λεπτά



Υλικά της συνταγής μας
4 μπριζόλες χοιρινές
3-4 σκελίδες σκόρδου
1 κρεμμύδι σε μεγάλες ροδέλες
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1/3 κούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γλ. δεντρολίβανο
1 κ.γλ. θυμάρι
1/2 κ.γλ. τζίντζερ
1/2 κ.γλ. πάπρικα
ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια μέτρια
1 κ.σ. γεμάτη μέλι



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Βάζουμε σε μία σακούλα τροφίμων ή σε ένα μπολ τις μπριζόλες, το 1/3 από το λάδι μας, τις σκελίδες σκόρδου, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το μισό ξύδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την πάπρικα, το τζίντζερ και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  • Αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο και το πρωί  βάζουμε τις μπριζόλες αλατισμένες σε ένα ταψί.
  • Αν θέλουμε πατάτες τις βράζουμε 20 λεπτά και τις τοποθετούμε από κάτω σε μεγάλα κομμάτια, αλατισμένες με λίγο θυμάρι.
  • Τα στερεά της μαρινάδας (σκόρδο και κρεμμύδι) τα ρίχνουμε στο ταψί, ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι και το μέλι και το ρίχνουμε πάνω στο κρέας, προσθέτοντας  λίγο ζεστό νερό στις πατάτες.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, γυρίζουμε μία φορά το κρέας, τις βρέχουμε με το ζουμί και αφήνουμε για άλλα 25-30 λεπτά μέχρι να ροδοψηθούν, κρέας και πατάτες.




4 σχόλια:

  1. πω πω πω!!! τι βλέπω πρωί πρωί!!!
    Μέλι και δενδρολίβανο είναι σούπερ συνδυασμός για το χοιρινό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ Πέπη, !!
    Καλό σου Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν λίγες μέρες σκεφτομουν πως να κανω τις μπριζολες στον φουρνο, θα δοκιμάσω την συνταγη σου ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly