Ξημέρωσε
Κυριακή. Μια μέρα που τρώμε όλοι η οικογένεια μαζί και εγώ σκέπτομαι ημέρες
πριν τι γλυκάκι θα κάνω πάλι για να γλυκαθούμε.
Ήταν και η
επέτειος γάμου μας μέσα στην εβδομάδα (μία γιορτή που ξεχνώ τα τελευταία χρόνια
να γιορτάζω την ίδια μέρα, αλλά γιορτάζουμε με τον τρόπο μας όλες τις
υπόλοιπες με αγάπη και κατανόηση) και ήθελα να γλυκαθούμε για όλα
μαζί!!
Τι πιο
εύκολο από brownies με καρύδια, μαλακό σαν "λασπωμένο"..... Ολοκληρώνεται σαν
τούρτα, με ένα γλάσο σοκολάτας και το κερασάκι..... οι φράουλες της εποχής!!!
Ελάτε μαζί
μου να το δούμε!!
Υλικά της συνταγής μας
300 γρ.
κουβερτούρα σοκολάτα 52% λιωμένη
180 γρ.
στέβια 1:1 (50% λιγότερες θερμίδες από την κοινή ζάχαρη σε συσ/σία 800 γρ. σε S.M ή 180 γρ. ζάχαρη ψιλή
4 αυγά
μεγάλα βιολογικά σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ.
βούτυρο lurpak soft σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ.
αλεύρι ολικής ή αλεύρι γ.χρ. αν δεν έχετε ολικής
1/4 κ.γλ.
κανέλα
180 γρ.
καρύδια μέτρια τριμμένα
1 κ.γλ.
υγρή βανίλια
10 γρ.
φρέσκο τζίντζερ ψιλοτριμμένο (προαιρετικό)
Γλάσο σοκολάτας
100 γρ.
κουβερτούρα 52%
80 γρ.
κρέμα γάλακτος light
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Σε ένα μπολ-μπασίνα λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν μαρί (μέσα σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει και δεν ακουμπά το μπολ), προσθέτουμε και το βούτυρο και ομογενοποιούμε.
- Σε ένα γυάλινο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη (εγώ χρησιμοποίησα την στέβια) για 5 λεπτά να διπλασιασθούν και να αφρατέψουν, προσθέτουμε την κανέλα και την βανίλια.
- Στο μείγμα των αυγών προσθέτουμε την χλιαρή σοκολάτα, ομογενοποιούμε με σπάτουλα ελαφρά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, επίσης ανακατεύουμε και το αλεύρι.
- Εδώ αν θέλουμε... και μας αρέσει.... το τζίντζερ το τρίβουμε και το προσθέτουμε (εμένα μου αρέσει πολύ αυτή η αντίθεση της γλυκιάς γεύσης με το ελαφρά καυτερό που αφήνει το τζίντζερ, αλλά αυτό δεν άρεσε σε όλους)!
- Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ 28x28 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αερόθερμο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά αυστηρά για να έχουμε τα "λασπωμένα" muddy brownies!!
- Για το γλάσο ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο μπολ με την κομμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Αφήνουμε το γλυκό για 1-2 ώρες να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε, καλύπτουμε την επιφάνεια με το γλάσο και μετά συντηρείται και προσφέρεται από το ψυγείο (είναι πολύ πιο ωραίο από θερμοκρασία περιβάλλοντος)!
- Αν θέλουμε σερβίρουμε με φράουλες που έχουμε φτιάξει σε μπολ με 2 κ.γλ. ζάχαρη και ένα κ.σ. κονιάκ ή άλλο λικέρ και τις έχουμε παγώσει για 2 ώρες.
Πολύ λαχταριστά τα brownies και ωραία ταιριασμένα με τις φράουλες! Να ζήσετε και να εκατοστήσετε τις επετείους, να είστε πάντα ευτυχισμένοι! ΧΟΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Χαρά για τις ευχές σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!
Και οι φραουλίτσες απο πάνω μουρλια. Να χα τώρα ενα κομμάτι ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Ετσι για να κόψουμε λίγο τα λιπαρά αλλά ταίριαζε γευστικά πάρα πολύ!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά με όποιο κομμάτι θέλεις!
Πολύ λαχταριστό φαίνεται Μάχη! Σοκολάτα και φράουλα είναι δύναμη μαζί :-) !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά!
Αρη σε ευχαριστώ πολύ και χρόνια πολλά!
ΔιαγραφήΠραγματικά είναι δύναμη η σοκολάτα με τις φράουλες κυρίως όταν προσπαθούμε να τα φτιάχνουμε όσο μπορούμε πιο υγιεινά!!
Σοκολατοφραουλένιο και λαχταριστό για μια ξεχωριστή επέτειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα μαζί, πάντα αγαπημένοι!
Ζ.
Σε ευχαριστώ πολύ Ζαμπία για τις ευχές σου, αυτό είναι που επιθυμώ και μου δίνει δύναμη!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!
Σοκολάτα με φράουλα από τους πιο δυνατούς συνδυασμούς!! Φαίνεται τόσο λαχταριστό Μάχη μου, ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!!! Καλό ΣΚ !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑθηνά μου σε παρακολουθώ και χαίρομαι για την συνεχή πρόοδο σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά καλό Σ/Κ!!
αχ ποσο θα ηθελα αυτο το γλυκάκι τωρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήEίναι η ώρα που το ζητάω και εγώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ, πολλά φιλιά!
Ααααα Μάχη όλα κι όλα... τί κάνεις;;;; Με βάζεις σε μεγάλο πειρασμό με τη νοστιμιά που έφτιαξες!!! Αχ είναι τέλεια!!!!! Φαντάζομαι νοστιμια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλή εβδομάδα!
Σε ευχαριστώ πολύ Κική, είναι ένα ωραίο γλυκάκι που σου θυμίζει και τούρτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά , καλή εβδομάδα!