Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Κουλούρια Πίτσας

Νόστιμα κομμάτια πίτσας σε σχήμα κουλουριού, εύκολα για το πρωινό μας, την απόδραση μας στην παραλία, την δουλειά μας. 



Υλικά της συνταγής μας ( 12-14 τεμ.)
500 γρ. αλεύρι γ.χρ. ή 300 γρ. σταρένιο και 200 γρ. γ.χρ.
1 ξηρή μαγιά
1 1/2 κούπα ζεστό νερό
2-3 κ.σ. λάδι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/4 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. μέλι
2 κ.γλ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Υλικά γέμισης
150-200 γρ. κασέρι ή Γκούντα τριμμένο
1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε μικρά καρεδάκια
1 κόκκινη Φλωρίνης κομμένη σε μικρά καρεδάκια
5-6φέτες σαλάμι αέρος πικάντικο κομμένο σε μικρά κομμάτια ή όποιο αλλαντικό θέλουμε
1 μικρή συσκ/σία ντοματοπολτού ή κέτσαπ
50 γρ. κεφαλογραβιέρα για πασπάλισμα
  



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με το μέλι και την μαγιά και τα ανακατεύουμε να λιώσουν.
  • Τοποθετούμε όλα τα στερεά σε μία λεκάνη και στη μέση ρίχνουμε το χλιαρό νερό με την μαγιά, το λάδι, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή στο μίξερ, να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
  • Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή λίγο νερό ανάλογα.
  • Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με μία μεμβράνη να διπλασιασθεί.
  • Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
  • Ανοίγουμε σε λεπτό φύλο τη 1/2 ζύμη αλευρώνοντας τον πάγκο με κορν φλάουρ, κόβουμε σε κομμάτια ορθογώνια και αλείφουμε με τον ντοματοπολτό το κάθε κομμάτι, αφήνοντας γύρω-γύρω ένα περιθώριο, βάζοντας λίγο γάλα ή νερό για να κολλήσει μετά το κουλούρι μας.
  • Βάζουμε από λίγη γέμιση κατά μήκος,  ρολάρουμε τη γέμιση να κλείσει, ενώνουμε τις άκρες και το κλείνουμε σε στρογγυλό κουλούρι.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο γάλα και  ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβγιέρα, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

**Η ζύμη αυτή μπαίνει στην κατάψυξη, την βγάζουμε στη συντήρηση 24 ώρες πριν και μετά την αφήνουμε 1 ώρα στον πάγκο μας και φτιάχνουμε ότι θέλουμε.




11 σχόλια:

  1. Μιλάμε για πολύ "γαργαρλιστική" συνταγή Μάχη μας.
    Μου άρεσε όλως ιδιαιτέρως η προσθήκη μελιού στην ζύμη και θα δοκιμαστεί το ταχύτερο δυνατό.

    Είναι πολύ ωραία ιδέα για σνακ στο σχολείο (που σύντομα ανοίγει ξανά) αλλά και την δουλειά.

    Καλημέρα εύχομαι και με το καλό στο φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελόπη μου,ελπίζω να ξεκουράστηκες,και να δούμε πάλι ωραίες συνταγές!!
      Σε ευχαριστώ πολύ, καλό φθινόπωρο να έχουμε!

      Διαγραφή
  2. Ωραία ιδέα, να γίνουν σε μορφή κουλουριού ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμα και εύκολα να μεταφερθούν στην δουλειά σου, και όπου αλλού θέλεις!!

      Διαγραφή
  3. Μόλις τα έβγαλα από τον φούρνο! Τα μισά έγιναν με γαλοπουλα-γραβιέρα -πιπεριά και τα υπόλοιπα με φέτα-πιπεριά. Από πάνω τριμμένο κεφαλοτύρι και σουσάμι. Εξαιρετικά! Ευχαριστούμε που μοιράστηκες τη συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ που εμπιστεύτηκες την συνταγή μου, και τα ανέβασες σε άλλο επίπεδο!!
      Είναι ωραίο να δίνουμε σε εμάς και στους δικούς μας ένα σπιτικό σνάκ!!
      Καλό σου απόγευμα!!

      Διαγραφή
  4. Τι ωραία ιδέα! Συγχαρητήρια Μάχη, έγιναν υπέροχα και πολύ λαχταριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tην αγαπημένη μας πίτσα έκλεισα σε αυτά τα κουλουράκια και έγιναν πολύ αγαπητά κυρίως από τον γιό μου για την δουλειά του, για αυτό όπως λέει η κόρη μου θα τα κάνω συνεχώς.
      Μαρία σε ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
  5. Πόσο έξυπνη η ιδέα του κουλουριού!! Και εάν κάνεις και διαφορετικές γεύσεις θα έχει και ένα μικρό μυστήριο στο τι διαλέγεις κάθε φορά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως τα λές, μπορείς να κάνεις πολλές παραλλαγές ανάλογα τα υλικά που έχεις στο σπίτι, και να φτιάξεις όλα τα είδη της πίτσας.
      Αγγελική σε ευχαριστώ πολύ, καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  6. Καλημερα!
    Τι ωραια ιδεα για αλμυρή λιχουδιά!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly