Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Παγωτό Βανίλια Με Ξηρούς Καρπούς Καραμελωμένους

Ένα εύκολο παγωτό που αγαπάμε πάρα πολύ όλοι μας!!!




Υλικά της συνταγής μας
400 γρ εβαπορέ αδιάλυτο
300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 μόρφατ φυτική σαντιγύ
1 κ.γλ. βανίλια
1 κ.γλ.μέλι ρευστό
ξηρούς καρπούς καραμελωμένους αμύγδαλα, και φουντούκια με
1-2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

  


Εκτέλεση της συνταγής
  • Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός την φυτική σαντιγύ με το 1/2 γάλα εβαπορέ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το υπόλοιπο γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το μέλι, την βανίλια και τοποθετούμε το μίγμα σε ένα αλουμινένιο σκεύος για παγωτό ή σε ένα πλαστικό με καπάκι στην κατάψυξη.


  • Κάθε 45 λεπτά,  για 4 φορές βγάζουμε και χτυπάμε με το μίξερ χειρός να αφρατεύει το παγωτό, και να σπάνε οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται.
  • Βάζουμε σε ένα τηγανάκι αντικολλητικό τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να  λιώσει, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και τεμαχίζουμε με τα χέρια μας.


  • Την τελευταία φορά που θα χτυπήσουμε το παγωτό, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ή χοντροκομμένη κουβερτούρα.

**Όταν είναι να προσφέρουμε το παγωτό, το βγάζουμε για 5-10 λεπτά να ξεπαγώσει λίγο και απολαμβάνουμε ένα γρήγορο και ωραίο σπιτικό παγωτό, μαζί με σπιτικά μπισκότα βουτύρου που θα φτιάξουμε μαζί σε λίγες μέρες!!





3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο! Οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί είναι η αδυναμία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλό αλλά πολύ αγαπημένο σπιτικό παγωτό, και οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί κάνουν την διαφορά!!
    Καλή σου μέρα Μαρία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly