Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Κουλούρια Θεσσαλονίκης


Αξεπέραστα κουλούρια  γεμάτα μυρωδάτο σουσάμι ,μία ιδανική επιλογή και υγιεινή ταυτόχρονα, σαν ενδιάμεσο σνακ στη δουλειά μας, στο σχολείο, στο σπίτι!!
Ελάτε να το φτιάξουμε μαζί  γρήγορα και εύκολα!!



Υλικά της συνταγής μας
500 γρ. αλεύρι γ.χρ.
1  μαγιά ξηρή 9 γρ.
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1 κ.γλ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. ταχίνι
1/2 κ.γλ. αλάτι
2-3 κ.σ. λάδι
200 γρ. σουσάμι καλής ποιότητας




Εκτέλεση  της συνταγής μας
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα  υλικά εκτός από το νερό. Το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι, το ταχίνι και στη μέση ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε καλά να έχουμε μία μαλακή ζύμη. (Αν είναι πολύ μαλακή προσθέτουμε 2-3 κσ. αλεύρι ακόμα ή αν είναι πολύ σκληρή προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη με μία πλαστική μεμβράνη.
  • Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη μας, την πλάθουμε σε ένα ρολό, την κόβουμε με ένα μαχαίρι σε ίσα κομμάτια και πλάθουμε τα κουλούρια μας στρογγυλά.
  • Τα βουτάμε γρήγορα σε ένα πιάτο με νερό και μετά σε ένα πιάτο με το σουσάμι και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα ταψί.

  • Ψήνουμε 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.




9 σχόλια:

  1. Νομιζω οτι δεν πρεπει να υπάρχει μεγαλύτερος fan των κουλουριων αυτων απο εμένα!
    Μια φορά ειχα φαει δεκα σε μια μέρα!!!!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ τα αγαπώ πολύ, και τα προτιμώ τις περισσότερες φορές για δεκατιανό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα τρώω εναλάξ πρωινο-δεκατιάνο ;) Tα πιο νοστιμα τα έχω φάει απο φούρνο στην Κωνσταντινούπολη!

      Διαγραφή
  3. Τα αγαπώ και εγώ τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και δεν έχω ακόμα τολμήσει να φτιάξω τα δικά μου!! Ευχαριστούμε για τις συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίναι εύκολη συνταγή, αλλά τρώγονται μετά μανίας!!
      Σε ευχαριστώ Αθηνά μου!!
      Καλό Φθινόπωρο!

      Διαγραφή
  4. Τα αγαπημένα μου! Δεν έχω φτιάξει ποτέ, ευκαιρία να δοκιμάσω! Δεν ήξερα ότι βάζουν και ταχίνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταχίνι βάζουμε γιατί δένει πολύ με το άφθονο καλής ποιότητας σουσάμι που έχει για επικάλυψη!
      Να είσαι καλά Μαρία μου, καλό φθινόπωρο!

      Διαγραφή
  5. Κουλουράκι και καφεδάκι.Το καλύτερο.
    Τις τελευταιες μερες αυτο φτιάχνω ελληνικό καφέ και το συνοδεύω με ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης. Βουτώντας το κατά διαστήμα στο φλιτζάνι ;)
    Πολύ ωραία τα έκανες Μάχη.
    Πρεπει να φτιάξω κάποια στιγμή κι εγώ.

    Φιλιά πολλά
    Καλό μήνα & καλό φθινόπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oτι καλύτερο.... ένα κουλούρι θεσ/κης, ελληνικό καφέ και πολλή αγάπη για ότι αρχίζουμε να δημιουργούμε κάθε πρωί!!
    Πολλά φιλιά, καλό φθινόπωρο με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly