Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Μπισκοτογλυκό Ψυγείου Κλασσικό

Ένα γρήγορο γλυκό του ψυγείου, αγαπητό  πολλά χρόνια σε όλους μας, και η συνέχεια έρχεται για πολλά-πολλά ακόμα χρόνια.....




Υλικά της συνταγής μας
6 1/2 κούπες γάλα 1300 γρ
2 συσ/σιες άνθος αραβοσίτου βανίλια ή 90 γρ κορν φλάουρ
1 κ.γλ. βανίλια
80-90 γρ.  ζάχαρη καστανή
2 κούπες κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη
1 1/2 έως 2 συσ/σίες πτι μπερ ή σπιτικά πτι μπερ (δες τη συνταγή εδώ)
τρούφα μαύρης σοκολάτας
1 κούπα γάλα για τα μπισκότα






Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία κούπα γάλα ανακατεύουμε το κόρν φλάουρ και σε μία κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί καλά το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη.
  •  Ρίχνουμε το κόρν φλάουρ με το γάλα, ανακατεύουμε καλά έως το μείγμα  πήξει.
  • Αν δεν έχουμε πάρει την έτοιμη κρέμα αραβοσίτου προσθέτουμε τη βανίλια, και αν θέλουμε για πιο αφράτο μείγμα προσθέτουμε όταν κρυώσει η κρέμα,χτυπημένη 1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% σε σαντιγύ.
  • Σε ένα τετράγωνο σκεύος βρέχουμε τα μπισκότα ελαφρά στο γάλα και τα στρώνουμε στη βάση, πάνω ρίχνουμε τη μισή κρέμα, συνεχίζουμε με μπισκότα, και πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, και στρώνουμε ένα λεπτό στρώμα με 1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ,  και τελειώνουμε με σοκολάτα τριμμένη ή τρούφα.




4 σχόλια:

  1. Γεια σου Μάχη μου και σ΄ευχαριστούμε για το τόσο λαχταριστό, σχεδόν αθώο, γλυκό που ας κερνάς!
    Κλασικές κι αγαπημένες γεύσεις και μ΄αυτή την κρέμα γίνεται πολύ λιμπιστικό!

    Φτιάχνω κι εγώ ένα παρόμοιο μπισκοτογλυκό, με την έτοιμη κρέμα/ πουτίγκα βανίλιας, κάποια στιγμή θα το αναρτήσω.

    Καλό υπόλοιπο Σ/Κ!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλησπέρα Ζαμπία μου, μόλις κάθησα μετά από ένα κουραστικό ταξιδάκι που είχα σήμερα,αλλά πάντα και από ένα ρουτίνας ταξίδι προσπαθώ να βλέπω τα θετικά, έτσι το τελικό είναι ότι πήγα μια ωραία εκδρομή σήμερα.Το γλυκάκι είναι εύκολο και αγαπημένο μου.
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Μάχη !
    Το γλυκάκι φαίνεται πολύ λαχταριστό :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oσο μου λές καλά λόγια τόσο αγχώνομαι να μην αρχίσεις και εσύ την ζάχαρη στα γλυκά σου, χαχαχαχα αστειεύομαι, σε ευχαριστώ πολύ-πολύ Αρη!!
    Καλό σου βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly