Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Μπισκότα Πτι Μπερ

Πτι μπερ, μία ανάμνηση παιδική για τον καθένα μας, ένα μπισκότο που σε κάνει να νιώθεις πάντα παιδί!!
Όνειρο μου τελικό να κάνω ένα δικό μου μπισκότο πτι μπερ, για τον καφέ , το πρωινό, το σχολείο, αλλά περισσότερο να φτιάχνουμε καλοκαιρινά γλυκά και παγωτά!!
Πάμε να δούμε την εύκολη συνταγή!


Υλικά της συνταγής μας (50-60 τεμ.)
200 γρ. ζάχαρη καστανή η λευκή ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
120 γρ. νερό
1 κ.γλ. αλάτι
500-550 γρ. αλεύρι γ.χρ.
1 κ.γλ. γεμάτο μπέικιν (5 γρ.)
1 βανιλίνη



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το νερό και το αλάτι και μόλις λιώσουν, το βούτυρο και η ζάχαρη (η καστανή θέλει λίγο περισσότερο χρόνο) αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Γενικότερα, η καστανή ζάχαρη κάνει τα μπισκότα λίγο πιο μαλακά γιατί κρατάνε την υγρασία τους, άρα αν τα θέλουμε πιο τραγανά τα αφήνουμε 3-4 λεπτά περισσότερο στο φούρνο).
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν σε μία λεκάνη, προσθέτουμε την βανιλίνη και ρίχνουμε στη μέση το υγρό μείγμα.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μία μαλακή ζύμη (δεν πλάθεται αυτή τη στιγμή), την τοποθετούμε για 3 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη μας ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά σε πολύ λεπτό φύλλο 2-3 χιλιοστά.
  • Με ένα καμπυλωτό κόφτη ζύμης κόβουμε ορθογώνια κομμάτια σαν τα έτοιμα πτι μπερ, και με ένα πιρούνι ή οδοντογλυφίδα κάνουμε τρυπούλες. 
  • Η ζύμη που μένει μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε η το ταψί με τα μπισκότα προτού ψηθούν μέχρι να τα βάλουμε στο φούρνο πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο να μην λιώσει το βούτυρο!!
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθετούμε τα μπισκότα μας με μία σπάτουλα σε αντοκολλητικό χαρτί  πάνω σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 13-15 λεπτά έως ότου χρυσίσουν.
  • Διατηρούμε αφού κρυώσουν σε μεταλλικά δοχεία.






*Πηγή από το περιοδικό  γλυκιές ιστορίες


18 σχόλια:

  1. Αγαπημενα... σε πόσα γλυκά μπορει να τα βάλει κανείς ;)

    Καλή εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο το σχηματάκι, νόμιζα πως είχες φόρμα !! Μπράβο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχα γιαυτό σκέφτηκα αυτήν την λύση που δεν υστερεί και πολύ!!
      Σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  3. Πάρα πολύ ωραία τα μπισκοτάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Νίκη, είναι και πάρα πολύ νόστιμα!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραία τα μπισκότα σου Μάχη!!! Λατρεμένα!!!! Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κική, επειδή μας αρέσουν πολύ μία που τα έφτιαξα και μία που τελείωσαν!!

      Διαγραφή
  5. Ωραιότατα τα πτι-μπερ που έφτιαξες, Μάχη!!! Τους έχω μεγάλη αδυναμία και κάθε φορά που αγοράζω για να φτιάξω κάποιο γλυκό, τα διαλύω πριν καν ξεκινήσω...χιχι...Καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου το ίδιο και εγώ, αλλά άν φτιάξεις σπιτικά δεν θα προλάβουν να γίνουν γλυκό!!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  6. Ωραία μπισκότα Μάχη
    Αγαπημένα. Μ άρεσε ο τρόπος που τους έδωσες σχήμα... ;)

    Πολύ ωραία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ευχαριστώ πολύ!!
    Αν δεν μπορείς να έχεις το πρωτότυπο, πρέπει να προσπαθείς να βρείς σίγουρη αντικατάσταση
    με πιο απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαινονται τόσο δυσκολα αλλα η συνταγη σου ειναι κατατοπιστικότατη ! Μου θυμισες τα παιδικα μου χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ευχαριστώ πολύ, αξίζει να τα φτιάξει κανείς, το μόνο που προσέχεις να μην τα αφήσεις πολύ ώρα έξω, γιατί θέλει η ζύμη να είναι από την συντήρηση!!
    Το αποτέλεσμα σε αποζημειώνει, και βγαίνουν πάρα πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα!! Φαίνεται φανταστική συνταγη!! Πόσα περίπου βγαίνουν; Σκεφτομαι να μειώσω λιγο τη ζάχαρη για να τα δίνω πού και πού στα μικρά...Τι λες; Αλλα αν βγαίνουν πολλά δεν θα έχει πολλή ζάχαρη το κάθε ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή σου μέρα!!
    Τα μπισκότα αυτά είναι 50-60 τεμάχια, παράλειψή μου που δεν το ανέφερα.
    Πιστεύω ότι θα μπορείς να μειώσεις την ζάχαρη και να την φτάσεις στα 3/4 της κούπας περίπου 130 γρ.
    Στα κομμάτια που βγαίνουν η ζάχαρη θα είναι ελάχιστη!!
    Νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο το σπιτικό μπισκότο.
    Σε ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει είναι φανταστικά! Τα έκανα με ζάχαρη 110γρ. και ηταν τέλεια για τα μωρά μου! Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για αυτή την συνταγούλα! Καθιερώθηκε!! <3
      Υγ: Λες να μπαινει η ζυμη κατάψυξη;

      Διαγραφή
    2. Οι ζύμες μπισκότων μπαίνουν στην κατάψυξη, αλλά αυτή επειδή είναι αρκετά μαλακή δεν την έχω βάλει.
      Μια άλλη λύση είναι να βάλουμε τα φρέσκα μπισκότα μόλις κρυώσουν στην κατάψυξη και έτσι θα τα έχουμε πάντα φρέσκα.
      Και στις δύο περιπτώσεις θέλει αεροστεγές σκεύος η συσκευασία!
      Πολλούς χαιρετισμούς!!

      Διαγραφή

Print friendly