Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ομελέτα Φούρνου Με Πατάτες

Μία ομελέτα φούρνου με πατάτες, τυριά και ζαμπόν. Ένα φαγητό εύκολο αλλά τόσο νόστιμο και χορταστικό!!
Ελάτε μαζί μου!!





Υλικά της συνταγής μας
2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτριες ροδέλες
300 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
6-7 αυγά
200 γρ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
5 -6 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν κομμένο σε μικρά τετράγωνα
1/2 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
βούτυρο για άλειμμα για κάτω και πάνω στο φαγητό
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Ψήνουμε τις πατάτες ελαφρά λαδωμένες και αλατισμένες στον φούρνο για 30-40 λεπτά, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ 25x15 (περίπου), στρώνουμε τις μισές πατάτες σε σειρά, πάνω ρίχνουμε το 1/2 ζαμπόν η γαλοπούλα και το 1/3 τυρί, συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες. το υπόλοιπο ζαμπόν και το 1/3 τυρί.


  • Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη πολύ καλά τα αυγά, το γάλα, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, το ρίχνουμε πάνω στις πατάτες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς στην δεύτερη από την κάτω σειρά.








4 σχόλια:

  1. Eυκολο και χορταστικό Μαχη όπως λες.
    Σε βγάζει από τη δύσκολη σκέψη για φαι

    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο μου αρέσουν αυτά τα εύκολα και νόστιμα φαγητά!
    Καλό ΣΚ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σχόλια σας!!
    Καλό Σαββατοκύριακο, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly