Μία
ομελέτα φούρνου με πατάτες, τυριά και ζαμπόν. Ένα φαγητό εύκολο αλλά τόσο
νόστιμο και χορταστικό!!
Ελάτε μαζί
μου!!
Υλικά της συνταγής μας
2 κιλά
πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτριες ροδέλες
300 γρ. κίτρινο
τυρί τριμμένο
6-7 αυγά
200 γρ. γάλα
ή κρέμα γάλακτος
5 -6 φέτες
γαλοπούλα ή ζαμπόν κομμένο σε μικρά τετράγωνα
1/2
πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
βούτυρο
για άλειμμα για κάτω και πάνω στο φαγητό
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Ψήνουμε τις πατάτες ελαφρά λαδωμένες και αλατισμένες στον φούρνο για 30-40 λεπτά, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ 25x15 (περίπου), στρώνουμε τις μισές πατάτες σε σειρά, πάνω ρίχνουμε το 1/2 ζαμπόν η γαλοπούλα και το 1/3 τυρί, συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες. το υπόλοιπο ζαμπόν και το 1/3 τυρί.
- Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη πολύ καλά τα αυγά, το γάλα, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, το ρίχνουμε πάνω στις πατάτες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς στην δεύτερη από την κάτω σειρά.
Ωραια ξεροψημένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Eυκολο και χορταστικό Μαχη όπως λες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε βγάζει από τη δύσκολη σκέψη για φαι
Φιλια
Πόσο μου αρέσουν αυτά τα εύκολα και νόστιμα φαγητά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ :)
Σας ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σχόλια σας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο, πολλά φιλιά!