Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Μπισκότα Με Μέλι, Βρώμη Και Αλεύρι Ολικής

Μπισκότα απολαυστικά, υγιεινά, χωρίς πολύ ζάχαρη, γίνονται απαραίτητα για όλες τις ώρες και όλες τις ημέρες.
Αγαπημένα πολύ και από τα παιδιά, τους χαρίζουμε υγεία και ευχαρίστηση σε κάθε μπουκιά!! 
Ελάτε μαζί μου!!





Υλικά της συνταγής μας (36 μπισκότα)
110 γρ. βούτυρο λιωμένο αγελαδινό
220 γρ. ελαιόλαδο ελαφρύ
1 αυγό
 2 κ.σ. γάλα εβαπορέ
1 κούπα καστανή ζάχαρη 170 γρ.
200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
3 κούπες βρώμη
1 κούπα  πίτουρο βρώμης η 1 κούπα βρώμη
1 κούπα αλεύρι σταρένιο ή γ.χρ.
3/4 κούπας αλεύρι ολικής
90 γρ. χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς ανάλατους, αμύγδαλα,φουντούκια κλπ
125 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη
4 κ.γλ. μπέικιν
1/2 κ.γλ. βανίλια
1/4 κ.γλ. κανέλλα






Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, βρώμη, πίτουρο βρώμης ή αν δεν έχουμε άλλη μία κούπα βρώμη, το αλεύρι ολικής, αλεύρι σταρένιο, τους ξηρούς καρπούς και το μπέικιν.


  • Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το λάδι, το βούτυρο, την ζάχαρη, το μέλι, την βανίλια, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στα στερεά υλικά.
  • Προσθέτουμε και το αυγό χτυπημένο με 2 κουταλιές της σούπας γάλα, την χοντροκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Πλάθουμε μπισκότα στρογγυλά, είναι μία σφικτή ζύμη και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, σε ταψί, προσοχή με απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και μετά τα απολαμβάνουμε για πρωινό, δεκατιανό, απογευματινό, βραδινό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly