Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Ομελέτα Φούρνου Με Πατάτες

Μία ομελέτα φούρνου με πατάτες, τυριά και ζαμπόν. Ένα φαγητό εύκολο αλλά τόσο νόστιμο και χορταστικό!!
Ελάτε μαζί μου!!





Υλικά της συνταγής μας
2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτριες ροδέλες
300 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
6-7 αυγά
200 γρ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
5 -6 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν κομμένο σε μικρά τετράγωνα
1/2 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
βούτυρο για άλειμμα για κάτω και πάνω στο φαγητό
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Ψήνουμε τις πατάτες ελαφρά λαδωμένες και αλατισμένες στον φούρνο για 30-40 λεπτά, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ 25x15 (περίπου), στρώνουμε τις μισές πατάτες σε σειρά, πάνω ρίχνουμε το 1/2 ζαμπόν η γαλοπούλα και το 1/3 τυρί, συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες. το υπόλοιπο ζαμπόν και το 1/3 τυρί.


  • Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη πολύ καλά τα αυγά, το γάλα, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, το ρίχνουμε πάνω στις πατάτες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς στην δεύτερη από την κάτω σειρά.








4 σχόλια:

  1. Ωραια ξεροψημένη!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eυκολο και χορταστικό Μαχη όπως λες.
    Σε βγάζει από τη δύσκολη σκέψη για φαι

    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο μου αρέσουν αυτά τα εύκολα και νόστιμα φαγητά!
    Καλό ΣΚ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σχόλια σας!!
    Καλό Σαββατοκύριακο, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly