Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Αρνί στο Φούρνο με Λιαστή Ντομάτα, Κάπαρη και Ελιές !Καλοκαιρινό!




Υλικά της συνταγής μας
1 1/2 κιλό αρνί μπούτι ελαφρά σπασμένο και με σχισμές
3 σκελίδες σκόρδο
5-6 λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
100 γρ. μαύρες ελιές κομμένες σε κομμάτια χωρίς κουκούτσι
60-70 γρ. κάππαρη
1 κ.σ. δεντρολίβανο
ξηρή ρίγανη
2 κ.γ. ξύδι κόκκινο
2 ντομάτες τριμμένες
χυμό από 1 λεμόνι
κλωνάρια δεντρολίβανο για την βάση του ταψιού
ελαιόλαδο
2-3 κιλά πατάτες χοντροκομμένες





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε  ένα multi βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, τις μαύρες ελιές, την κάππαρη, το δεντρολίβανο, το ξύδι, 4-5 κ.σ. λάδι και το κάνουμε μία πάστα.
  • Την αλείφουμε ανάμεσα στις σχισμές του αρνιού και πάνω σε όλη την επιφάνεια αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει και τοποθετήσει σε ένα ταψί στρωμένο στην βάση του με τα κλωνάρια του δεντρολίβανου.
  • Τοποθετούμε τις πατάτες χοντροκομμένες γύρω από το αρνί, ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου κομμένες σε κομμάτια ανάμεσα στο φαγητό, ρίχνουμε και την τριμμένη ντομάτα πάνω στο αρνί, τον χυμό του λεμονιού, 1/2 κούπα ελαιόλαδο και 1/2 κούπα νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε το ταψί για 30 λεπτά στους 200-220 βαθμούς, μετά χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα έως ότου ξεροψηθεί το φαγητό μας.
  • Αφήνουμε για 15 λεπτά το φαγητό να ηρεμήσει, να ξεκουραστεί ... και σερβίρουμε!



*Μία ιδέα που πήρα από το “jamie Ιουλίου 2015” και την μαγείρεψα με τον δικό μου τρόπο.




6 σχόλια:

  1. Μελωμένο το φαγητάκι σου!! Δεν είναι από τα αγαπημένα μου κρέατα το αρνίσιο, αλλά έτσι ψημένο γίνεται μαλακό και νόστιμο! Φιλιά πολλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε και εγώ τρελαίνομαι για το αρνί, αλλά έγινε πολύ νόστιμο το μπούτι χωρίς λίπος, με το πέστο λιαστής-ελιάς-κάπαρης.
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Μμμμμ!! Νοστιμότατο το φαγητό σου πρέπει να έγινε Μάχη μου!!! Στις φωτογραφίες σου φαίνεται τόσο λαχταριστό που το λιμπίστικα!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου έγινε λουκούμι, με αρνί από ντόπια κρέατα της Μεγαλόπολης,(πού βρίσκομαι τώρα) και τα μυρωδικά καλοκαιρινά το έφτασαν σε πολύ ψηλό σημείο γευστικά!
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Πόσο καλοκαιρινή είναι η κάπαρη. Παλιά έφτιαχνα (τουρσί) και ήταν υπέροχη.
    Το πιάτο σου είναι γεμάτο αρώματα της Μεσογείου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πολύ, μου αρέσει πολύ η κάπαρη, ανάμνηση παιδικών χρόνων από την γιαγιά μου που μάζευε και μ' έμαθε να την τρώω, να την λατρέψω και να την χρησιμοποιώ στις καλοκαιρινές σαλάτες και όχι μόνο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly