Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Τούρτα Μωσαϊκό Με Τέσσερα Υλικά

Ένα απογευματάκι που είχαμε όλοι μία υπογλυκαιμία, μία κουβερτούρα με το γαλατάκι και το βούτυρο έλιωσαν από χαρά να μας εξυπηρετήσουν,  μας φώναζαν και τα γεμιστά  μπισκότα από το ράφι της κουζίνας, και έγινε μία τούρτα στο λεπτό, χωρίς να το καταλάβουμε!
Τόσο απλή είναι η συνταγή μας αλλά ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους!!






Υλικά για τη συνταγή (Φόρμα με τσέρκι στρογγυλή 26 εκ.)
350 γρ βούτυρο lurpaκ light
200 γρ γάλα εβαπορέ  light
κρέμα γάλακτος (250 γρ) χαμηλά λιπαρά
400 γρ κουβερτούρα 55%
πακέτα γεμιστά μπισκότα (διάφορες γεύσεις,
μπανάνα, σοκολάτα, λευκή κρέμα , λεμόνι , πορτοκάλι)





Εκτέλεση της συνταγής
  • Λιώνω σε χαμηλή θερμοκρασία,σε μία κατσαρόλα το βούτυρο με την κρέμα και το γάλα.
  • Αποσύρω και λιώνω μέσα σε αυτό το μείγμα, την κουβερτούρα.
  • Σε μία φόρμα στρογγυλή με τσέρκι 24-26 εκ. ρίχνω λίγο από το μείγμα της σοκολάτας.
  • Βάζω μία στρώση από διάφορες γεύσεις μπισκότα γεμιστά.
  • Ρίχνω πάλι ένα στρώμα  από το μείγμα σοκολάτας.
  • Πάλι μπισκότα και στο τέλος ρίχνω την υπόλοιπη σοκολάτα.
  • Στην επιφάνεια τρίβω λίγο μπισκότο.
  • Την βάζω στο ψυγείο για 3-4 ώρες και είναι έτοιμη.



3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Μάχη!! Ωραία ιδέα το μωσαϊκό !! Τόσο μαμαδίστικο :-)
    Ευχαριστούμε που μας το θύμισες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αρη!! Το μωσαικό είναι και θα παραμείνει το γλυκό των μικρών μας φίλων!!
      Ε και καμμιά φορά μπορούμε να το απολαμβάνουμε και εμείς!!
      Σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή

Print friendly