Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015

Τρουφάκια Με Πτι Μπερ Ολικής Και Μέλι





Υλικά της συνταγής μας
200 γρ. κρέμα γάλακτος light
150 γρ. κουβερτούρα 55% τεμαχισμένη
50 γρ. κακάο άγλυκο (5 κ.γλ. γεμάτες)
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. άχνη
200 γρ. πτι μπερ ολικής άλεσης, θρυμματισμένα ψιλά στο χέρι
1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ ή ρούμι
1 κ.σ. βούτυρο
Αμύγδαλο φιλέ, καρύδα τριμμένη, τρούφα, κακάο ή ότι άλλο μας αρέσει για το εξωτερικό πασπάλισμα
 



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος καλά και αποσύρουμε από την φωτιά προτού βράσει.
  • Προσθέτουμε την κουβερτούρα,  το κακάο και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το μέλι, την ζάχαρη , αν το θέλετε πολύ γλυκό δοκιμάζετε και προσθέτετε 1-2 κ.σ. περισσότερο άχνη, το λικέρ, και το βούτυρο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα της σοκολάτας, και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα στο χέρι μπισκότα,  σε μικρά κομματάκια  ή στο multi (όπως μας αρέσει να φαίνεται μετά μέσα στο τρουφάκι μας και τα δύο είναι πολύ ωραία) και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει το μείγμα μας και μετά πλάθουμε με γάντια στρογγυλά στο μέγεθος του καρυδιού.
  • Σε μπολ έχουμε τα υλικά της επικάλυψης (εγώ χρησιμοποίησα φιλέ αμυγδάλου και καρύδα τριμμένη), τα ρίχνουμε μέσα και τα γυρίζουμε από όλες τις μεριές να καλυφθούν καλά.


  • Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες να σφίξουν καλά και μετά τα διατηρείτε στην συντήρηση.




7 σχόλια:

  1. Θα πάρω απο αυτα με το φιλέ αμυγδαλου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... κι εγώ, αυτά μου έκαναν κλικ!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν και είμαι φανατική της καρύδας τα άφησα για τους άλλους και εγώ έκρυβα με το φιλέ αμυγδάλου!!
      Πολλά φιλιά γλυκά!!

      Διαγραφή
  3. Να πάρω μερικά;;;;; Φουλ της σοκολάτας αλλά και της καρύδας!! Ακαταμάχητες μπουκίτσες!
    Καλή εβδομάδα και καλή σου μέρα Μάχη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Σε ευχαριστώ Βασιλική μου, μέσα σε αυτή την ζέστη πρέπει να τρώμε και καμμιά μπουκίτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly