Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Σουτζουκάκια Με Πιλάφι Κόκκινο Στο Φούρνο

Σουτζουκάκια αγαπημένα, γρήγορα μαγειρεμένα στον φούρνο, συνοδευμένα με ένα κόκκινο πιλάφι!!


Υλικά της συνταγής μας
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ελιά
3 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
πάπρικα
2 κ.γλ. κοφτά αλάτι
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
1 αυγό,1/2 κούπα μαϊντανό
2 κ.γλ. κύμινο

Για την σάλτσα
500 γρ. τριμμένη ντομάτα
1 κ.σ. ντοματοπολτό
1/2 κούπα νερό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα λάδι
1/2 κ.γλ. κύμινο
1/2 κούπα κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι

Για το πιλάφι
1 κούπα ρύζι για πιλάφι
2 κ.σ. ντοματοπολτό
1/2 κ.γλ. τζίντζερ
2 1/2 κούπες ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το αυγό, το αλάτι, την πάπρικα, το κύμινο, το κρασί.
  • Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο έως να γυαλίσουν, και να μην μας καούν. (Αν δεν θέλουμε αυτήν την διαδικασία τα ρίχνουμε ωμά στον κιμά, απλά γίνονται πιο γευστικά)
  • Προσθέτουμε το μίγμα με το κρεμμύδι στον κιμά, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 τουλάχιστον λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις τους.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και βράζουμε στον φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας και τοποθετούμε στο ταψί, ψήνουμε για 30 λεπτά έως να ροδίσουν, τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα.


  • Τώρα σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1/4 κούπας λάδι σοτάρουμε το ρύζι, το τζίντζερ και τον ντοματοπολτό και ανακατεύουμε  καλά το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε το ζεστό νερό, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να βράσει το κόκκινο πιλάφι μας.





5 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μάχη! Νοστιμότατο πιάτο, πολύ διαχρονικό και για κάθε εποχή!! Το τζίντζερ στο πιλάφι του δίνει μιαν άλλη πινελιά!!! Μπράβο!! Γεια στα χέρια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίναι από τα πρώτα φαγητά που έμαθα να μαγειρεύω πριν πολλά χρόνια, τώρα λόγω του
      περιορισμένου χρόνου που όλοι έχουμε έγιναν πιο εύκολα μαγειρεμένα στο φούρνο.
      Καλό Σ/Κ Βασιλική!!

      Διαγραφή
  2. Καλημερα!
    Αν τα ειχα στο πιάτομου θα ηταν ακόμη καλύτερη χα χα!
    Φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το καλύτερο από όλα να μας τα προσφέρουν!!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Μου αρέσει πολύ που τα ψήνεις στον φούρνο έτσι τα προτιμώ γιατί είναι πιο ελαφριά!!! Κλασικό και αγαπημένο φαγητό!! Καλή εβδομάδα εύχομαι!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly