Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Κέικ Μελένιο Με Ελαιόλαδο, Αμύγδαλο Και Γιαούρτι

Ένα κέικ μυρωδάτο από το ξύσμα λεμονιού, θρεπτικό και γευστικό από το αμύγδαλο, και από το μέλι μαλακό, σιροπιασμένο, ότι πρέπει για ένα γλυκό πρωινό με τους αγαπημένους μας!!






Υλικά της συνταγής μας
160 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. ζάχαρη καστανή
150 γρ. μέλι
1 κ.γλ. βανίλια
4 αυγά
200 γρ. γιαούρτι
1 1/2 κούπα αμύγδαλο με την φλούδα αλεσμένο σαν αλεύρι
2 κούπες αλεύρι γ.χρ.
2 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. σόδα
ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη, το μέλι, την βανίλια και το λάδι να ομογενοποιηθούν.
  • Συνεχίζουμε ένα-ένα τα αυγά,  το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό ανακατεμένο με τη σόδα, και το γιαούρτι εναλλάξ με το μείγμα αλεύρι-μπέικιν - αμύγδαλο τριμμένο( το έβαλα με την φλούδα, αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε λευκό το αμύγδαλο χωρίς την φλούδα του ).
  • Ομογενοποιούμε καλά, ρίχνουμε σε μία φόρμα σιλικόνης του κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά.





6 σχόλια:

  1. Καλό μήνα, καλή εβδομάδα και καλή σου μέρα Μάχη μου!!
    Φοβερό κέικ, απίστευτη νοστιμιά και πολύ εύκολο!!
    Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Βασιλική μου,είναι ένα διαφορετικό κέικ με το μέλι και το λάδι αλλά πολύ νόστιμο.
      Να είσαι καλά, καλή ξεκούραση!!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Απώτερος σκοπός μου να παίρνουμε και καμιά βιταμίνη, αλλά πάνω από όλα η γλύκα.
      Καλό απόγευμα!!

      Διαγραφή

Print friendly