Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Μπισκότα Τύπου digestive

Ένα πολύ αγαπημένο μπισκότο, ιδιαίτερο στην γεύση και γεμάτο βιταμίνες!!
 Μας συντροφεύει και γλυκαίνει όλες τις ώρες της ημέρας μας, μαζί του γευόμαστε γλυκές τάρτες, cheese cake, παγωτά και ότι άλλο μας αρέσει!!
Ελάτε μαζί  να δούμε και να ετοιμάσουμε την συνταγή μας!



Υλικά της συνταγής μας( 55-56 τεμ.)
300 γρ. νιφάδες βρώμης τριμμένες στο multi σαν αλεύρι ή πίτουρο βρώμης
300 γρ. αλεύρι ολικής
280 γρ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο σε κύβους μικρούς ή 250 βούτυρο και 30 γρ.λάδι καρύδας
1 κ.γλ.βανίλια υγρή
10 γρ. σόδα (1 κ.σ. κοφτή)
100-120 γρ. ζάχαρη καστανή (περίπου 2/3 της κούπας)
4 γρ. αλάτι
60-80 γρ. γάλα




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Αρχίζουμε με την βρώμη ή το πίτουρο βρώμης στο μπλέντερ, χτυπάμε να γίνει σαν αλεύρι, προσθέτουμε το αλεύρι ολικής και το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια, μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα. (Αν δεν έχουμε μπλέντερ τρίβουμε την βρώμη στο multi και συνεχίζουμε στη λεκάνη με τα χέρια μας, με γάντια να μην λιώσει το βούτυρο.)
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε μία λεκάνη, προσθέτουμε τη σόδα, 60γρ. γάλα, το αλάτι, την καστανή ζάχαρη και πλάθουμε σε μία ζύμη, αν χρειασθεί προσθέτουμε 20 γρ.ακόμα ανάλογα τα δημητριακά, την τυλίγουμε σε μία πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς αερόθερμο, χωρίζουμε την ζύμη στα τρία (βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη στην συντήρηση) και ανοίγουμε τη ζύμη μας ανάμεσα σε δύο αντικολλητικές κόλες σε φύλλο 4 χιλιοστών.


  • Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπάτ τα μπισκότα μας, κάνουμε μερικές τρυπούλες με ένα πηρούνι και τα ψήνουμε για 15-17 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα προσφέρουμε! (Στον φούρνο 15-17 λεπτά στους 175 βαθμούς)



10 σχόλια:

  1. Ωραιότατα Μάχη... πρέπει να έγιναν πεντανόστιμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κική!!
      Από νοστιμιά δεν λέγεται!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Πολύ θρεπτικά υλικά Μάχη !! Μπράβο !! Το πίτουρο βρώμης το χρησιμοποιώ και εγώ πολύ στη διατροφή και νομίζω πρέπει να αρχίσω να το χρησιμοποιώ και στα γλυκά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένα πολύ καλό υλικό με περισσότερες φυτικές ίνες ακόμα και από την βρώμη, και τα μπισκοτάκια απόλαυση!
      Σε ευχαριστώ πολύ Αρη!!

      Διαγραφή
  3. Μάχη μου δεν ήξερα ότι μπορεί να φτιάξεις τέτοια μπισκοτάκια!! Τέλεια ακούγεται η συνταγή σου! Πολλά φιλιά την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι δύσκολα, και επειδή είναι από τα αγαπημένα μου τώρα θα εξαντλήσω όλους τους τύπους που κυκλοφορούν στην αγορά, κανονικά , χωρίς ζάχαρη κλπ...
      Σε ευχαριστώ Αθηνά μου να περνάς καλά!

      Διαγραφή
  4. Πολύ χρήσιμη συνταγή! Και πόσο εύκολη! Καταγράφεται ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, είναι εύκολη συνταγή και το αποτέλεσμα πολύ γευστικό!
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  5. Με πετυχες στο στοιχειο μου... τα αγαπω παρα πολύ.
    Το καλυτερό μου να τα βουτώ σε καφέ ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly