Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Λαζάνια Με Σπανάκι Και Τυριά




Υλικά της συνταγής μας
200 γρ. λαζάνια
1/2 κούπα λάδι
1 κιλό σπανάκι σε φύλλα κατεψυγμένο ή φρέσκο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. λευκομανίταρα κομμένα φετάκια
300 τυρί τριμμένο Γκούντα
200 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
200 γρ. φέτα τριμμένη
2 κρέμες γάλακτος light των 200 γρ.



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 1/2 κούπα λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, τα μανιτάρια, για 2-3 λεπτά  μετά το σπανάκι μας, τα αφήνουμε να σοταρισθούν και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο.
  • Μέσα στο σπανάκι βάζουμε όταν κρυώσει, τη φέτα και 100 γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα ταψάκι 25Χ15 βάζουμε πρώτα λίγο κρέμα γάλακτος και 1/3 τυρί Γκούντα και μία σειρά λαζάνια, πάνω μία στρώση σπανάκι και μία στρώση 1/3 τυρί Γκούντα.
  • Βάζουμε άλλη μία σειρά λαζάνια, σπανάκι, το υπόλοιπο τυρί Γκούντα και τέλος λαζάνια κρέμα γάλακτος και την γραβιέρα τριμμένη.
  • Ψήνουμε σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει.




8 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά Μάχη μου, Χριστός Ανέστη!
    Το γκρατέν σου δείχνει σπέσιαλ, μ' αρέσει που έβαλες και μανιτάρια!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενα μου χρόνια πολλά και σε σένα!
      Σε ευχαριστώ πολύ.
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. χρονια πολλα Μαχη μου,να σε παντα καλα,με υγεια και χαρα!!!
    τελεια τα λαζανια σου,φαινονται τοσο λαχταριστα και οτι πρεπει για μετα την απολυτη 'κρεατοφαγια" μας!!!!
    πολλα φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ Κική μου να είσαι καλά και του χρόνου με υγεία όλοι μαζί!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικό πιάτο, που αρέσει και στα πιτσιρίκια.
    Μάχη μου μπράβο, μετά από τόσο κρέας, είναι ότι πρέπει.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, είναι μια καλή επιλογή τα λαζάνια γιατί μπορούμε να τα συνδυάσουμε με πολλά υλικά,
    απο σπανάκι, μελιτζάνες, κιμά, και πολλά-πολλά άλλα.
    Σε ευχαριστώ πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά Μάχη!!
    Το λατρεύω το φαγάκι που έφτιαξες!!! Είναι νοστιμότατο!!!
    Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά Κική, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly