Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Τάρτα Λεμονιού, Lemon Pie

Μία τάρτα που ήθελα να φτιάξω πολύ καιρό επειδή αγαπάμε πολύ το λεμόνι!! Λεμόνι στο πρωινό με μέλι, λεμόνι στο τσάι, λεμόνι στην σαλάτα έχω πάθει εξάρτηση!  Καταστάλαξα στο να βράσω την κρέμα πρώτα, και να μην την βάλω να ψηθεί στο φούρνο! Ελάτε να κάνουμε μαζί αυτή την υπέροχη τάρτα, και την κρέμα λεμονιού γεμάτη με αρώματα!!



Υλικά της συνταγής μας

Ζύμη Τάρτας 
250 γρ. αλεύρι γ.χρ.
125 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια
1 αυγό
1/2 κούπα άχνη
ξύσμα λεμονιού
50-100 γρ. γάλα (όσο χρειαστεί)

Κρέμα Λεμονιού
2 αυγά και 2 κρόκους (τα ασπράδια στην κατάψυξη, θα τα χρησιμοποιήσουμε σύντομα)
200 ml κρέμα γάλακτος light
ξύσμα 2 κ.γλ. λεμονιού
150 γρ. χυμό λεμονιού
50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
2 κ.σ. βούτυρο 40- 50 γρ.
3 κ.σ. κοφτές κόρν φλάουρ
250-300 γρ. άχνη



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Για τη ζύμη, βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, ή αν θέλουμε στο χέρι ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο πρώτα, και συνεχίζουμε με το αυγό την άχνη, το ξύσμα,  και κάνουμε μία ζύμη,( με το γάλα στο τέλος όσο χρειασθεί) και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Σε μία λεκάνη χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το ξύσμα, το κόρν φλάουρ, την άχνη (στα 250 γρ. είναι μέτρια σε γλυκύτητα, δοκιμάστε και προσθέστε στο τέλος και την υπόλοιπη αν την θέλετε πιο γλυκιά).
  • Ζεσταίνουμε καλά τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, τον ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη με τα αυγά και όλα μετά μέσα στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μην μας καούν τα αυγά, να γίνει κρέμα.


  • Χρειάζεται 20 λεπτά να πήξει. Τελειώνοντας ρίχνουμε και το βούτυρο, βάζουμε μία μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Εν τω μεταξύ ψήνουμε την ζύμη της τάρτας  σε ταρτιέρα 28 εκατ. τρυπημένη με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία, 15-20 λεπτά στους 160-170 βαθμούς, με μία λαδόκολλα πάνω και λίγα όσπρια για βάρος για να μην φουσκώσει η ζύμη μας και συνεχίζουμε χωρίς τη λαδόκολλα για 20-25 λεπτά ακόμα να ψηθεί η ζύμη καλά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει η τάρτα, ρίχνουμε την κρέμα λεμονιού και στρώνουμε καλά.
  • Παγώνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.


10 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία τάρτα! Η κρέμα σου.... όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαρία, η κρέμα είναι όπως φαίνεται δροσιστική, με μία υπόξινη γεύση
      αλλά πολύ ευχάριστη!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Αυτό είναι γλυκάκι για μένα, που επίσης έχω εξάρτηση από το λεμονάκι και λατρεύω όλα τα λεμονογλυκάκια!
    Καλό μεσημέρι Μάχη μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε θα σου άρεσε πολύ-πολύ Ελενά μου!!
      Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. εσκισες παλι Μαχη μου,η κρεμα φαινεται τοσο μα τοσο λαχταριστη,τρωγεται και σκετη με το κουταλι!!!!!!!
    πολλα φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που δεν μου ήρθε αυτή η ιδέα γιατί τάρτα δεν θα είχαμε, χαχα!!
      Πολλά φιλάκια Κική μου και καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  4. Πολύ καλοκαιρινή και πολύ λαχταριστή φαίνεται !!!! Φαντάζομαι το λεμονοάρωμά της !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι είναι πολύ δροσερή και λεμονάτη με φανταστικό άρωμα!
    Καλό απόγευμα Αρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly