Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Tάρτα με Σπανάκι και Πράσο

Σήμερα θα σας δείξω μία τάρτα αγαπημένη, που φτιάχνω πάντα με την πρώτη ευκαιρία!!
Είναι εύκολη, μπορεί να γίνει και με έτοιμη ζύμη, το έχω κάνει και εγώ πολλές φορές όταν δεν προλαβαίνω, η γέμιση εύκολη αλλά πολύ αγαπημένη σε όλους!!
Σερβίρεται και μόνη της για ένα πρόχειρο γεύμα αν έχουμε ετοιμάσει την γέμιση από βραδύς για μεγαλύτερη ευκολία!!
Και την άλλη μέρα γίνεται ένα κολατσιό για το σχολείο η την δουλειά μας.
Ελάτε γρήγορα μαζί μου!!






Yλικά της συνταγής μας

Γέμιση
2κ.σ.κοφτές βούτυρο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 πράσα μέτρια
200 γρ. σπανάκι φύλλα
1κ.γλ. δυόσμο
1/2 κούπα άνηθο με μαϊντανό
250 κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
 1/3 κούπας χοντροκομμένο καρύδι

Ζύμη ( 25 εκατ. ταψί)
2 κούπες αλεύρι γ.χρ.
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κρόκους
1/2 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ξύδι
(1-2 κ.σ. νερό αν χρειασθεί)




Εκτέλεση της συνταγής μας


Ζύμη

  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και στην μέση το βούτυρο και τους κρόκους με το ξύδι.
  • Ανακατεύουμε καλά να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη, αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό. 
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Γέμιση


    • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το λάδι, σοτάρουμε τα πράσα (μόνο το λευκό μέρος αφού τα πλύνουμε καλά γιατί μαζεύουν χώματα ανάμεσα στις στρώσεις τους), προσθέτουμε τον δυόσμο, τον άνηθο με τον μαϊντανό  και αφήνουμε να μαλακώσουν για 10-15 λεπτά (αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό).
  • Προσθέτουμε και το σπανάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να πιουν τα υγρά.
  • Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, την γραβιέρα και τα προσθέτουμε στο μίγμα των πράσων.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ανοίγουμε την ζύμη σε μία ταρτιέρα 25-26 εκατοστά, τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι να μην φουσκώσει, τοποθετούμε πάνω μία λαδόκολα και λίγα όσπρια (φασόλια ή φακές) για βάρος και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφαιρούμε την λαδόκολλα, προσθέτουμε την γέμιση και πασπαλίζουμε με τριμμένη χοντρά καρυδόψιχα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά να ροδίσει η τάρτα μας.
  • Σερβίρεται ζεστή αλλά και κρύα είναι υπέροχη!!







**Οι φωτογραφίες είναι από δύο μέρες. Την μία μετά την άλλη που έφτιαξα την τάρτα μας!!



4 σχόλια:

  1. Φοβερή!!!!!τρελαίνομαι για τέτοιες γεύσεις. κ εγώ πρασόπιτα έκανα το σάββατο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Moυ αρέσουν πολύ οι πίτες και σε επέκταση και οι τάρτες που μου φαίνονται λίγο πιο εύκολες!
      Καλό σου βράδυ Ευαγγελία!!

      Διαγραφή
  2. Το πράσο μου αρέσει πολύ, δίνει μια γλύκα όπου και να μπει. Πολύ ωραία και εύκολη η πρασόπιτα σου. Μου αρέσει η τσαχπινιά με το τριμμένο καρύδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία αυτή η λεπτομέρεια που απομόνωσες...είναι όλη η νοστιμιά!!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly