Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Κέικ Σοκολάτας με Πολτό Μήλου, Πορτοκαλιού, Μέλι και Βρώμη

 Κέικ είχα καιρό να φτιάξω σχεδόν όλο το καλοκαίρι, αλλά με την αλλαγή του καιρού αρχίσαμε πάλι να το συζητάμε!!
Επειδή όλοι προσέχουμε λίγο την διατροφή μας σκέφτηκα ένα κέικ με αγαπημένα υλικά αλλά λιγότερο σε ζάχαρη και λιπαρά.
Ο πολτός φρούτων δίνει  μερίδιο  στην γλύκα του κέικ αλλά και μια υγρασία που το κάνει σαν σιροπιαστό. Εύκολο και χωρίς μίξερ βγαίνει πολύ ωραίο.
Είχε μεγάλη αποδοχή από όλους, από την πρώτη ημέρα εξαφανίσθηκε.
Ελάτε γρήγορα κοντά μου!!




 θερμίδες ανά 30 γρ. περίπου 68-70 θερμίδες



Υλικά της συνταγής μας
70 γρ. ελαιόλαδο
55 γρ. βούτυρο λιωμένο ελαφρά
2 αυγά μέτρια
100 γρ. ζάχαρη καστανή υγρή
100 γρ. μέλι
150 γρ. γιαούρτι  στραγγιστό  2%
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
40 γρ. κακάο
60 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη 62 % ή σταγόνες σοκολάτας
290 γρ. φαρινα απ  (2 κούπες και 1κ.σ.)
2 κ.γλ. μπέκιν
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. βρώμη

πολτός φρούτων 440 γρ. από:
2 πορτοκάλια χωρίς φλούδα ολόκληρα στο multi
1 μήλο χωρίς φλούδα και κουκούτσια στο multi





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την βρώμη, το κακάο κοσκινισμένο, την τεμαχισμένη κουβερτούρα, την φαρίνα με το μπέικιν και το αλάτι.
  • Στο multi βάζουμε τα 2 πορτοκάλια και το μήλο χωρίς φλούδα και κουκούτσια  τεμαχισμένα και τα πολτοποιούμε.
  • Σε μία λεκάνη με το μίξερ χειρός ή με ένα χτυπητήρι αυγών χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει , προσθέτουμε και το μέλι.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, τον πολτό των φρούτων, το λάδι με το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι και τέλος ρίχνουμε τα στερεά υλικά ανακατεύοντας απαλά.
  • Βουτυρώνουμε μία φόρμα, την πασπαλίζουμε με κακάο και τινάζουμε.
  • Ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς αερόθερμο στην μεσαία σχάρα και χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40-45 λεπτά ακόμα.
  • Στα τελευταία 5 λεπτά δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι να βγαίνει όσο το δυνατό καθαρό από ζύμη.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
  • Μόλις κρυώσει, το βάζουμε σε δίσκο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη!!







8 σχόλια:

  1. Πλήρες αρωμάτων τούτο το κέικ Μάχη!
    Και όπως είναι και σοκολατένιας απόχρωσης γίνεται ακόμη πιο ακαταμάχητο :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ νόστιμο και με λιγότερες θερμίδες, δικαιολογίες για να τρώμε περισσότερο.Σε ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη!!
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο το κέικ σου Μάχη. Αρωματικό και ζουμερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι είναι πολύ υγρό και απολαυστικό κέικ!!
    Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χορταστικο!

    Τo νεο μου blog...
    https://dinamighty.com/

    @dinamighty_d

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ , θα σε επισκεφτώ σύντομα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα, αντί για ζάχαρη θα μπορούσα να βάλω κάποιο άλλο γκυκαντικο χωρίς να αλλοιώσει ιδιαίτερα την γεύση; σκέφτομαι για σιρόπι Αγαύης ή στεβια όμως δεν ξέρω την δοσολογία.. Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ίσως το καλύτερο κέικ που έχω δοκιμάσει.Με ισορροπία γεύσεων,με τα καλύτερα υλικά, εγώ έβαλα και κανέλα Κεϋλάνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly