Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Τεμπέλικη Μπουγάτσα Με Σοκολάτα

Μια γλυκιά καλημέρα με μια πιο γλυκιά και εύκολη μπουγάτσα, με σοκολάτα όμως!!
Πάντα ήθελα να βάλω μέσα σε αυτήν τη κρέμα λίγο σοκολάτα και τώρα που πέτυχε θα αναστενάξουν..... από σοκολάτα όλες οι κρέμες !!
Ελάτε μαζί μου!!





Υλικά της συνταγής μας
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 κρέμα γάλακτος 35% 250 γρ.
3 αυγά
2 φλ. ζάχαρη καστανή 340 γρ,
1 Luparc ελαφρύ 250 γρ.
2 βανίλιες
ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι για έξτρα άρωμα
1 κουβερτούρα 125 γρ.
ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Ζαρώνουμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε ταψί  30 x 35εκ., λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω στα φύλλα.
  • Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά να ξεροψηθούν καλά.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και τη λιωμένη κουβερτούρα.
  • Περιχύνουμε τα φύλλα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Ρίχνουμε μπόλικη κανέλα, ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε σε κομμάτια!!





9 σχόλια:

  1. Όχι μόνο νόστιμη αλλά και πολύ εύκολη!
    Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω σοκόλαση!! Το ψήσιμο στο τέλος με την κρέμα όλα τα λεφτά!! Μιαμ μιαμ μου τρέχουν τα σάλια πρωινιάτικα!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν προλαβαινόμαστε να κρυώσει η κρέμα και δεν έχει σφίξει λίγο, αλλά από γεύση απογειώνει τις αισθήσεις μας!!
    Ευχαριστώ κορίτσια μου, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που να προλάβει να κρυώσει η κρέμα Μάχη μου...
    Άμα έχεις ένα τέτοιο γλυκάκι εμπρός σου, δεν στέκεσαι σε λεπτομέρειες όπως είναι ο "χρόνος" :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  5. μάχη καλησπέρα.σήμερα έφτιαξα την κολοκυθόπιτά σου.πολύ νόστιμη!ακολούθησα πιστά τη συνταγή σου μόνο που πρόσθεσα στο κολοκύθι και τριμμένο σκόνη τζίντζερ,πάει φανταστικά στο πράσινο κολοκύθι αλλά και στη πορτοκαλί κολοκύθα.απογειώνει τη γεύση.ερωτηση.την προσθήκη σιμιγδαλιού τη κατάλαβαίνω για να απορροφήσει τα υγρά, το baking γιατί? θέλω να φτιάξω και τη μπουγάτσα σου με σοκολάτα.σκέτη κόλαση φαίνεται.φιλιά. νικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ που δοκίμασες τις συνταγές!
      Το μπέικιν το προσθέτουμε αν θέλουμε στην γέμιση διότι με τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι με την ολοκλήρωση του ψησίματος, μας δίνει πιο αφράτο αποτέλεσμα.Είναι κάτι που έβλεπα από την μητέρα μου και το ακολουθώ μερικές φορές.
      Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  6. Φο-βε-ρή!!!!!!!!!!!!!!! Αυτό έχω μόνον να πω!!! Και η προσθήκη του λεμονιού με τη σοκολάτα την κάνουν ακαταμάχητη!!!!
    Καλή σου μέρα Μάχη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ευχαριστώ πολύ Κική μου, είναι μία εύκολη εκδοχή της της μπουγάτσας αλλά με σοκολάτα!1
    Καλό βράδυ να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly