Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Ρυζόγαλο Με Μέλι Και Μαστίχα

 Μια βροχερή μέρα του φθινοπώρου, μας ήρθε η όρεξη για μία κρέμα και συγκεκριμένα για ρυζόγαλο. Το απόλυτο γλυκό!!
Εύκολα και γρήγορα, με υλικά που έχουμε σπίτι μας, μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλυκό πολύ θρεπτικό και νόστιμο.
Ελάτε να το φτιάξουμε μαζί!!





Υλικά της συνταγής μας(5 μπολάκια)
2 κούπες νερό
1 κούπα ρύζι καρολίνα ή μπασμάτι
1 lit. γάλα 1.5% ή γάλα καρύδας για νηστίσιμο
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 φλούδες πορτοκάλι βιολογικό
2 γρ. μαστίχα με 1 κ.γλ. ζάχαρη στο multi να γίνει σκόνη (προαιρετικό)
1 κρέμα βανίλια Γιώτης 43 γρ. ή 40 γρ. κορν φλάουρ με 1 βανίλια
κανέλα, ξηρούς καρπούς, φρούτα ξερά για στόλισμα




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις 2 κούπες νερό με τη 1 κούπα (καλά πλυμένο) ρύζι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί το νερό.
  • Σε μία κούπα κρύο γάλα, διαλύουμε την κρέμα βανίλιας ή το κορν φλάουρ με τη βανίλια.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, το μέλι, την ζάχαρη και τις φλούδες πορτοκαλιού στην κατσαρόλα με το ρύζι και αφήνουμε 10-15 λεπτά να βράσει.
  • Αφαιρούμε τις φλούδες και  ρίχνουμε το γάλα με την κρέμα, τη μαστίχα (αν θέλουμε),  ανακατεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα μας.
  • Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο. Το βάζουμε σε μπολάκια και το σερβίρουμε με κανέλα, ξηρούς καρπούς,  σταφίδες και μέλι.
  • Διατηρείται στο ψυγείο 3-4 ημέρες.






2 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Μάχη!!! Το απόλυτο γλυκό δεν λες τίποτε... τόσο comfort και τόσο μαμαδίστικο!! Η εκδοχή σου με το μέλι , το φιστίκι, τις σταφίδες και τα ξερά φρούτα το έκανε ακόμα πιο υπέροχο!!!!!!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή Μάχη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάμε για το απόλυτο άρωμα(!!) Μάχη μου.
    Μαστίχα, πορτοκάλι, μέλι!!! Ξηροί καρποί και φρούτα!!

    Θα το έφτιαχνα μόνον για τον εαυτό μου, καθώς τα παλικάρια με το συγκεκριμένο έδεσμα δεν τα πάνε και πολύ καλά.
    Καλημέρα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly