Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Γιουβαρλάκια Με Σπανάκι

Τα γιουβαρλάκια είναι το αγαπημένο φαγητό των περισσοτέρων από μας, μία νόστιμη σούπα που επιλέγουμε κυρίως τις κρύες μέρες του χειμώνα και όχι μόνο!!
Σήμερα θα δούμε τα αγαπημένα γιουβαρλάκια μας, ανακατεμένα  και με σπανάκι!!!
Ελάτε μαζί μου και σας διαβεβαιώ ότι θα αρέσει πολύ σε όλους τους δικούς σας!!




Υλικά της συνταγής μας (30-35 τεμ.)
600 γρ κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
400-500 γρ. σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 μικρά πράσα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2 κ.σ. αλεύρι κίτρινο η ολικής
2 κ.γλ. αλάτι ιμαλαίων
πιπέρι. πάπρικα
2 λεμόνια
1/3 κούπα λάδι
1 κ.σ. αλεύρι κίτρινο σταρένιο




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε πολύ καλά και το τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι, το πιέζουμε με τα χέρια μας λίγο να φύγει το νερό από τα φύλλα, το ψιλοκόβουμε πετώντας τα χοντρά κομμάτια κοντά στη ρίζα .


  • Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό σοτάρουμε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια και το πράσο, σβήνουμε με το λευκό κρασί, το αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμισθεί και το βγάζουμε από τη φωτιά.
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το αυγό, τον άνηθο, 2 κ.γλ. κοφτά αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα, το σπανάκι, 2 κ.σ. αλεύρι και το μείγμα των κρεμμυδιών.
  • Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και το πλάθουμε σε  στρογγυλά γιουβαρλάκια. (Αν δεν σας δένει το μίγμα προσθέστε επιπλέον 1 κ.σ. αλεύρι. Εγώ δεν χρειάσθηκε να προσθέσω)
  • Στο ίδιο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τηγανίζουμε ελαφρά τα γιουβαρλάκια μας.
  • Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει 1,5 lit νερό με λίγο λάδι, το αφήνουμε να πάρει μία βράση και ρίχνουμε μέσα με ένα κουτάλι τα γιουβαρλάκια. 
  • Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για 30-35 λεπτά, συγχρόνως έχουμε στύψει δύο λεμόνια, προσθέτουμε 1/3 της κούπας λάδι και 1 κ.σ. αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια.
  • Αφήνουμε να πάρουν βράση, ανακινούμε καλά την κατσαρόλα μας να πάει παντού το μείγμα λεμονιού και σβήνουμε την θερμοκρασία. (Αν χρειασθούμε περισσότερο ζουμί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό!)






9 σχόλια:

  1. Μάχη καλησπέρα!!
    Μου αρέσει φυσικά που χρησιμοποιησες σπανάκι και ένα σωρό άλλα αρωματικά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα γιουβαρλάκια είναι αγαπημένο μας φαγητό! Με σπανάκι δεν το είχα σκεφτεί! Ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμ τα γιουβαρλάκια δεν τους έχω και ιδιαίτερη αδυναμία!! Μου άρεσε βέβαια η προσθήκη που έκανες με το σπανάκι!! Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!!
    Σίγουρα το σπανάκι το κάνει διαφορετικό και πιο ολοκληρωμένο σαν φαγητό, αλλά το τελικό είναι ότι του πάει πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι είναι η πιο ενδιαφέρουσα "πειραγμένη" εκδοχή σε παραδοσιακή συνταγή, που έχω δει εδώ και καιρό Μάχη.
    Και θα είναι άκρως αρωματική χάρη στα όμορφα μυριστικά.
    Θα την δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία.
    Καλό απόγευμα σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να την δοκιμάσεις, πιστεύω να σας αρέσει!!
    Σε ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη!
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοβερή ιδέα Μάχη ...θα τα φτιάξω για την μικρή που λατρεύει το σπανάκι!!! Πρέπει να είναι πεντανόστιμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κική, είναι πολύ νόστιμο φαγητό και εύκολο, ότι πρέπει για τα παιδιά!!
      Καλή Κυριακή!

      Διαγραφή

Print friendly