Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Τούρτα Σοκολατένια, Με Κρέμα Λευκής Σοκολάτας, Καβουρντισμένα Αμύγδαλα Και Επικάλυψη Σοκολάτας Γάλακτος

Μία τούρτα που δημιούργησα για τα γενέθλια αγαπημένου προσώπου της οικογένειάς μου με πολύ αγάπη!!







Υλικά της συνταγής μας

Για το σοκολατένιο παντεσπάνι
150 γρ. αλεύρι up (με μπέικιν)
50 γρ. κακάο
200 γρ. ζάχαρη καστανή
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλ. μπέικιν
4 αυγά (200 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κ.γλ. βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη καστανή
200 γρ. νερό
4 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ

Κρέμα λευκής σοκολάτας
360 γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας( 2 συσκ/σίες nestle )
180 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρντισμένα, χοντροκομμένα στο χέρι

Επικάλυψη
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
100 γρ. κουβερτούρα 55%
220 κρέμα γάλακτος 35%
και 100 γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα για στόλισμα στο τέλος ή σταγόνες σοκολάτας




Εκτέλεση της συνταγής

ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ: ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και  συνεχίζουμε με ένα -ένα τα αυγά, με 2 κουταλιές αλεύρι να γίνει σαν σαντιγύ.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μίγμα λίγο λίγο, ανακατεύοντας καλά με μία μαρίζ, από κάτω προς τα πάνω να ομογενοποιηθεί χωρίς να ξεφουσκώσει το μίγμα μας.
  • Προσθέτουμε την βανίλια, μία πρέζα αλάτι, ρίχνουμε το μίγμα μας σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 - 26 εκατ . σε βουτυρωμένη λαδόκολλα και από κάτω πάλι βουτυρωμένη.


  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα, στη μέση του φούρνου για 35-40 λεπτά.
  • Το ελέγχουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αν είναι καθαρό το βγάζουμε, αν όχι το αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα.
  • Το ξεφορμάρουμε μετά από 20 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει καλά για να το κόψουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι στα δύο. (Αν δεν θέλετε να το διακινδυνεύσετε μήπως δεν κοπεί καλά, ρίχτε το μίγμα σε δύο φόρμες)



ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ: ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ
  • Όσο ψήνεται το κέικ, φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι, βράζουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε στο τέλος το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μικρό τηγανάκι αντικολλητικό, το λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε τα αμύγδαλα χοντροκομμένα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά να καβουρδιστούν μέτρια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.


ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ: ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • Για την κρέμα με τη λευκή σοκολάτα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι το σημείο βρασμού, αποσύρουμε και ρίχνουμε τεμαχισμένη σε κομματάκια τη λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα.
  • Προσθέτουμε τα κρύα αμύγδαλα και αφήνουμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για 15 λεπτά να πήξει ελαφρά.


ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ: ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
  • Τέλος, πάμε να φτιάξουμε την γκανάζ σοκολάτας για την επικάλυψη της τούρτας, ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού, αποσύρουμε και ρίχνουμε τις 2 κουβερτούρες 300 γρ και ανακατεύουμε καλά να γίνει λεία η κρέμα μας.
  • Την αφήνουμε σε δροσερό μέρος να πήξει ελαφρά ή στο ψυγείο για 15 λεπτά.


ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ: ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΡΤΑΣ
  • Σε μία πιατέλα βάζουμε προσεχτικά το ένα παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι (να πάει παντού) με το μισό σιρόπι.
  • Πάνω στρώνουμε την κρέμα με τη λευκή σοκολάτα (στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια), τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε με κουτάλι σιγά-σιγά.


  • Εκεί βάζουμε πάλι το δαχτυλίδι της αποσπώμενης φόρμας να σταθεροποιήσει το γλυκό μας.


  • Ρίχνουμε και την γκανάζ σε όλη την επιφάνεια (κρατάμε 3-4 κουταλιές αν θέλουμε στο τέλος να κολλήσουμε γύρω-γύρω πουράκια ή άλλα μπισκότα της αρεσκείας μας). (Εγώ τελικά δεν την χρησιμοποίησα στο τέλος γιατί δεν ήθελα να τη βαρύνω σαν εικόνα με πουράκια γύρω-γύρω)


  • Ρίχνουμε πάνω την τεμαχισμένη κουβερτούρα ή τις σταγόνες κουβερτούρας (και τρούφα μπορούμε να βάλουμε).
  • Παγώνουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες ή όλη τη νύχτα αν την έχετε φτιάξει απόγευμα όπως εγώ.

*Πριν την κόψουμε, την αφήνουμε για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου!
Καλή επιτυχία!
















14 σχόλια:

  1. Πολύ εντυπωσιακή συνταγή Μάχη μου!! Κολασμένη η τουρτίτσα σου!! Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Αθηνά, πράγματι πολύ κολασμένη δεν μπορείς να αντισταθείς!!
      Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
  2. Ωδή στη σοκολάτα, άσπρη, μαύρη, γάλακτος. Όλα τα αγαπημένα σε μια σούπερ πρόταση!
    Εορταστικό ύφος και αμαρτωλή φινέτσα.

    Όλα τα έχει Μάχη μου η τούρτα(ρα)!
    Περιμένω πρόσκληση, αν όχι χτυπώ το κουδούνι κατ΄ευθείαν! :)

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, αλλά ο σκοπός της τούρτας με οδήγησε στο ύφος της!
      Είναι για τον άνδρα της κόρης μου δηλαδή ο δεύτερος γιός μου!
      Να δούμε πότε θα μπορέσουμε να μαγειρέψουμε και να τα τρώμε μόνες(οι) μας!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Πολύχρονος λοιπόν!
      Η μαμά Μάχη πόσο γλυκά τον "κακομαθαίνει"! :)

      Z.

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ Ζαμπία, προσπαθώ να τους κακομαθαίνω μερικές φορές και όχι να τους καλομαθαίνω, για να εκτιμούν αυτά που δίνουμε!

      Διαγραφή
  3. Καλημερα!
    Το γυρω γυρω της, μου αρεσει πολυ!!!!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις ένα ένστικτο που σε οδηγεί πάντα στο καλύτερο κομμάτι!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Μάχη!! Ο τίτλος τα λέει όλα !! Φαίνεται υπερλαχταριστή :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ Αρη, μία σπιτική τούρτα πάντα είναι κάτι καλύτερο και λαχταριστό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματική απολαυστική!!
    Τόσο στο μάτι, όσο και στην γεύση από τα υλικά που διαβάζω.
    Και όσο κι' αν τους "κακομαθαίνουμε" τους αγαπημένους μας, μάλλον ποτέ δεν τους είναι αρκετό :-)) Μάχη.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη για τα καλά σου λόγια!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ασυναγώνιστη νοστιμιά αυτή η τούρτα σου Μάχη με την εθιστική σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς!! Μοναδική !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ευχαριστώ έστω και καθυστερημένα!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly