Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Μαρμελάδα Βερίκοκο Με Κεράσι Και Πορτοκάλι Με Ελάχιστη Ζάχαρη

Μία μαρμελάδα σχεδόν χωρίς ζάχαρη, με ένα τέλειο κοκκινοπορτοκαλί χρώμα από τα βερίκοκα και τα κεράσια, γλυκιά όσο πρέπει από τον πολτό πορτοκαλιού!!
Μία απόλαυση χωρίς τύψεις!!



Υλικά της συνταγής μας
1000 γρ. καθαρό βερίκοκο χωρίς κουκούτσι
300 γρ. καθαρισμένο κεράσι
1 1/2 κούπα πολτό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο βιολογικό
100 γρ μαύρη ζάχαρη υγρή
3 κ.σ. στέβια
χυμός από 1/2 λεμόνι




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά, κομμένα στη μέση τα βερίκοκα και κεράσια για 20-30 λεπτά, στο τέλος ρίχνουμε χυμό από 1/2 λεμόνι και αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα.
  • Κρυώνουμε καλά και βάζουμε την μαρμελάδα σε καλά πλυμένα και αποστειρωμένα στο φούρνο στους 120 βαθμούς για 1/2 ώρα, γυρίζουμε μία ανάποδα τα βάζα γεμάτα και μετά κανονικά τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Δεν είναι πάρα πολύ πηχτή γι΄αυτό πιστεύω ότι θέλει να καταναλωθεί μέσα σε ένα μήνα. (Βέβαια δεν πρόλαβα να το διαπιστώσω διότι και χαρίστηκε και φαγώθηκε από όλους αμέσως!)





6 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμος συνδυασμός. Με ζάχαρη αλλά πιο υγιεινή σίγουρα! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομορφο χρώμα, υπέροχοι συνδυασμοί φρούτων!
    Καλό απόγευμα, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ πολύ, το χρώμα είναι συνδυασμός πορτοκαλί-κόκκινο σκούρο και είναι απίθανο, ζάχαρη έχει ελάχιστη ανάλογα με το βάρος των φρούτων!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία μαρμελάδα έφτιαξες Μάχη!! Το χρώμα και ο συνδυασμός φοβερός!! Γεια στα χέρια σου!!
    Καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κική για τα καλά σου λόγια, καλό βράδυ!

      Διαγραφή

Print friendly