Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Γλυκό Σιροπιαστό Με Ινδοκάρυδο

Ένα γλυκάκι για τις γιορτινές μέρες που έρχονται, για να κάνουμε πιο γλυκές τις στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους.



Υλικά για τη συνταγή μας
1 κούπα αλεύρι φαρινάπ 140 γρ.
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 160 γρ.
1 κούπα ινδοκάρυδο 100 γρ.
1 flora 240 γρ. λιωμένο
1 κούπα ζάχαρη 220 γρ.
4 αυγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος light ή 200 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. βανίλια ή 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
50 γρ. ινδοκάρυδο και λίγη τριμμένη κουβερτούρα για πασπάλισμα

Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη ακατέργαστη  γρ. ή 1 1/2 κούπα ζάχαρη ακατέργαστη και 4 κ.σ. μέλι
2  κούπες νερό 500 γρ.
1/4 από 1 λεμόνι
βράσιμο 5-6 λεπτά και 2 λεπτά ακόμα αν βάλουμε  μέλι μετά το χρόνο βρασίματος



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι με το μπέικιν, το σιμιγδάλι και το ινδοκάρυδο με την βανίλια.
  • Βάζουμε σε μία στρογγυλή φόρμα Νο 24-25 ή ανάλογο τετράγωνο ταψάκι, βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς αερόθερμο ή 180 αντιστάσεις, για 45-55 λεπτά έως το μαχαίρι να βγεί καθαρό.
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 5-6 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσει λίγο το γλυκό μας αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιρόπι ζεστό.
  • Πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο.



4 σχόλια:

  1. Αυτο το γλυκο το εκανε συχνα η μαμα μου οταν ημουν μικρη,το λεγαμε ινδοκαρυδοπιτα!!!Ηταν απο τα αγα[ημενα μου για να μην πω ΤΟ αγαπημενο μου!Αχ τσε ευχαριστω που μου το θυμισες..το ειχαξεχασει και να μια καλη ευκαιρια να το φτιαξω!!!!
    φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να το φτιάξεις. Αξίζει τον κόπο. Είναι όντως πεντανόστιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αριάδνη μου, το λικέρ δίνει μία διακριτική-διαφορετική γεύση στο γλυκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly