Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Κουραμπιέδες Με Αρωμα Μαστίχας



Υλικά για τη συνταγή μας
580 γρ. βούτυρο αγελαδινό lurpak για 1-2 ώρες εκτός ψυγείου
(Αν θέλουμε αντικαθιστούμε με180 γρ. ελαιόλαδο και 400 βούτυρο)
120 γρ. άχνη (1 1/2 κούπα)
2 κρόκοι
1 1/2 κ.γλ. μπέικιν
50 γρ. κονιάκ (1 φλ. καφέ)
1 1/2 κούπα αμύγδαλα ψημένα 200 γρ.
2.κ.σ. λικέρ μαστίχας
1 κ.γλ. μαστίχα τριμμένη με 1 κ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική(προαιρετικό)
1 κ.γλ. βανίλια
900 γρ. αλεύρι Νο 2 για κουραμπιέδες
500 γρ. άχνη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Ψήνουμε τα αμύγδαλα σε μία λαδόκολλα στο φούρνο μας στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε χοντρά με ένα μαχαίρι.
  • Χτυπάμε για 10-15  λεπτά το βούτυρο και με το λάδι αν βάλουμε και την άχνη να γίνει σαν σαντιγύ και προσθέτουμε τους κρόκους.


  • Έπειτα ρίχνουμε τα ποτά εναλλάξ με λίγο κοσκινισμένο αλεύρι (για να μην μας κόψει το μείγμα), τη βανίλια,  τη μαστίχα, τα αμύγδαλα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Είναι μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.


  • Κόβουμε με χριστουγεννιάτικα σχέδια τη ζύμη μας πάχους 5 εκατοστών ή τους πλάθουμε στο χέρι.


  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς αερόθερμο για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και τους βουτάμε μέσα σε ένα μπολ που έχουμε ρίξει την άχνη.
  • Τους βάζουμε σε πιατέλες και με ένα σουρωτήρι ρίχνουμε λίγο άχνη πάλι από πάνω.


3 σχόλια:

  1. Ωραίο και αξεπέραστο το άρωμα της μαστίχας, Μάχη.
    Νομίζω πως θα είναι πολύ γευστικοί οι φετινοί κουραμπιέδες σου :-)
    Και του χρόνου και με το καλό στα Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ ωραιο tip αυτο με την μαστιχα,πρεπει να ειναι σουπερ αρωματικοι οι κουραμπιεδες σου!!!
    και του χρονου με υγειααααα!!!!!
    φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίοι αρωματικοί και με ξεχωριστα σχηματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly