Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Μαρμελάδα Ρόδι Με Κυδώνι



Υλικά για τη συνταγή μας
2 ποτήρια χυμό από ρόδι(5-6 ρόδια)
1/2 κούπα σπόροι ροδιού
1 κυδώνι μέτριο τριμμένο
500 γρ ζάχαρη καστανή
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
χυμός 1 μικρού λεμονιού
1 μικρή πράσινη πιπεριά καυτερή(προαιρετικό)





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Στύβουμε τα ρόδια μας κανονικά στον στίφτη και καθαρίζουμε και τρίβουμε στον χονδρό τρίφτη το κυδώνι. 
  • Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη, και την αρμπαρόριζα.  
  • Αφαιρούμε στην αρχή τον αφρό από την μαρμελάδα μας, προσθέτουμε  τους σπόρους του ροδιού και βράζουμε σχεδόν 50-60 λεπτά. 
  • Βάζουμε για 4-5 λεπτά την πιπεριά μας αν θέλουμε προς το τέλος και την αφαιρούμε. 
  • Προσθέτουμε το λεμόνι και σβήνουμε την φωτιά. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα (καλά πλυμένα στους 150 βαθμούς για 20-30 λεπτά) την αναποδογυρίζουμε για 2 λεπτά και όταν κρυώσει την φυλάμε στο ψυγείο.



TIPS
Τολμήστε να βάλετε την πιπερίτσα, δεν φαίνεται, αλλά δημιουργεί μία πιο προχωρημένη γεύση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly