Υλικά για τη συνταγή μας
2 ποτήρια χυμό από
ρόδι(5-6 ρόδια)
1/2 κούπα σπόροι
ροδιού
1 κυδώνι μέτριο
τριμμένο
500 γρ ζάχαρη
καστανή
1 κλωνάρι
αρμπαρόριζα
χυμός 1 μικρού
λεμονιού
1 μικρή πράσινη
πιπεριά καυτερή(προαιρετικό)
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Στύβουμε τα ρόδια μας κανονικά στον στίφτη και καθαρίζουμε και τρίβουμε στον χονδρό τρίφτη το κυδώνι.
- Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη, και την αρμπαρόριζα.
- Αφαιρούμε στην αρχή τον αφρό από την μαρμελάδα μας, προσθέτουμε τους σπόρους του ροδιού και βράζουμε σχεδόν 50-60 λεπτά.
- Βάζουμε για 4-5 λεπτά την πιπεριά μας αν θέλουμε προς το τέλος και την αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε το λεμόνι και σβήνουμε την φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα (καλά πλυμένα στους 150 βαθμούς για 20-30 λεπτά) την αναποδογυρίζουμε για 2 λεπτά και όταν κρυώσει την φυλάμε στο ψυγείο.
TIPS
Τολμήστε να βάλετε την πιπερίτσα, δεν φαίνεται, αλλά δημιουργεί μία πιο προχωρημένη γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου