1/2 κιλό κιμά
μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.γλ. κοφτά αλάτι
3-4 κ.σ. ξύδι
1 φλιτζάνι του καφέ
λάδι
50 γρ. φρυγανιά
τριμμένη η 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο τρίμμα
1 αυγό
2-3 κ.σ. ντοματοχυμό
πιπέρι μαύρο και
πάπρικα
ρίγανη
1/5 κ.γλ. κύμινο(προαιρετικό)
2-3 πατάτες για
γαρνίρισμα
2-3 αυγά βρασμένα
σφικτά
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κούπα λάδι
Εκτέλεση
·
Σε
μία λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, το
λάδι, το ξύδι, ρίγανη, ντοματοχυμό και την φρυγανιά ή ψωμί.
·
Πλάθουμε
πολύ καλά το μίγμα μας και το αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο να ενωθούν αρώματα.
·
Καθαρίζουμε
τις πατάτες μας και κόβουμε σε μικρά κομμάτια για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο με
το ρολό μας.
·
Πλάθουμε
τον κιμά μας και τον ανοίγουμε σε μία λαδόκολλα ένα ορθογώνιο φύλλο.
·
Βάζουμε
κατά μήκος τα καθαρισμένα βραστά αυγά μας αλατοπιπερωμένα και κλείνουμε
το ρολό με την βοήθεια της λαδόκολλας.
·
Βάζουμε
στο ταψί τις πατάτες με αλάτι, ρίγανη και πιπέρι, το ρολό μας, 1/2 κούπα λάδι και
1/2 ποτήρι ζεστό ή κρύο νερό.
·
Ψήνουμε
στους 180 βαθμούς για 1 1/2 περίπου ώρα, ελέγχοντας ενδιάμεσα το ψήσιμο και το
νερό.
·
Αν
χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου