Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Ρολό Κιμά Με Βραστά Αυγά

 


Υλικά για τη συνταγή μας
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.γλ. κοφτά αλάτι
3-4 κ.σ. ξύδι
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη η 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο τρίμμα
1 αυγό
2-3 κ.σ. ντοματοχυμό
πιπέρι μαύρο και πάπρικα
ρίγανη
1/5 κ.γλ. κύμινο(προαιρετικό)
2-3 πατάτες για γαρνίρισμα
2-3 αυγά βρασμένα σφικτά
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κούπα λάδι

Εκτέλεση
·        Σε μία λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, το λάδι, το ξύδι, ρίγανη, ντοματοχυμό και την φρυγανιά ή ψωμί.
·        Πλάθουμε πολύ καλά το μίγμα μας και το αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο να ενωθούν αρώματα.
·        Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και κόβουμε σε μικρά κομμάτια για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο με το ρολό μας.
·        Πλάθουμε τον κιμά μας και τον ανοίγουμε σε μία λαδόκολλα ένα ορθογώνιο φύλλο.
·        Βάζουμε κατά μήκος τα καθαρισμένα βραστά αυγά μας αλατοπιπερωμένα  και κλείνουμε το ρολό με την βοήθεια της λαδόκολλας.

·        Βάζουμε στο ταψί τις πατάτες με αλάτι, ρίγανη και πιπέρι, το ρολό μας, 1/2 κούπα λάδι και 1/2 ποτήρι ζεστό ή κρύο νερό.

·        Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 περίπου ώρα, ελέγχοντας ενδιάμεσα το ψήσιμο και το νερό.
·        Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly