Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Φασολάδα Χειμωνιάτικη Με Πορτοκάλι


  

Υλικά για τη συνταγή μας
500 γρ φασόλια ψιλά (κατά προτίμηση Φενεού)
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 καρότα βιολογικά
1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κλωνάρι σέλινο
λίγο μαϊντανό
500 γρ. ντοματοχυμό
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό (στο τέλος)
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι. πιπέρι. πάπρικα, τζίντζερ





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Βάζουμε από βραδύς τα φασόλια στο νερό, αφού τα ξεπλύνουμε πολύ καλά.
  • Τοποθετούμε τα φασόλια στην κατσαρόλα με νερό κρύο και αφού βράσουν για 15 λεπτά, τα ξεπλένουμε καλά από τον αφρό.
  • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με ζεστό νερό (περίπου 1 1/2 lit), τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.
  • Μετά προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας κομμένα ροδέλες και τον ντοματοχυμό με τον ντοματοπελτέ.
  • Μόλις βράσουν περίπου 60 λεπτά ακόμα προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το τζίντζερ, το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι.
  • Τα αφήνουμε 5 λεπτά να χυλώσουν και σβήνουμε την φωτιά.



Tips
  • Tα όσπρια πρέπει να είναι φρέσκα (ελέγχουμε την ημερομηνία και τον τόπο παραγωγής).
  • Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φώσφορο, σίδηρο,  μαγνήσιο,  ψευδάργυρο, πρωτεΐνες  και άμυλο.
  • Καλό είναι να βράζουμε τα όσπρια σε χαμηλή θερμοκρασία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print friendly