Υλικά για τη συνταγή μας
500 γρ φασόλια ψιλά
(κατά προτίμηση Φενεού)
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 καρότα βιολογικά
1 πιπεριά Φλωρίνης
κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κλωνάρι σέλινο
λίγο μαϊντανό
500 γρ. ντοματοχυμό
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 πορτοκάλι ξύσμα
και χυμό (στο τέλος)
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι. πιπέρι.
πάπρικα, τζίντζερ
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Βάζουμε από βραδύς τα φασόλια στο νερό, αφού τα ξεπλύνουμε πολύ καλά.
- Τοποθετούμε τα φασόλια στην κατσαρόλα με νερό κρύο και αφού βράσουν για 15 λεπτά, τα ξεπλένουμε καλά από τον αφρό.
- Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με ζεστό νερό (περίπου 1 1/2 lit), τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.
- Μετά προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας κομμένα ροδέλες και τον ντοματοχυμό με τον ντοματοπελτέ.
- Μόλις βράσουν περίπου 60 λεπτά ακόμα προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το τζίντζερ, το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι.
- Τα αφήνουμε 5 λεπτά να χυλώσουν και σβήνουμε την φωτιά.
Tips
- Tα όσπρια πρέπει να είναι φρέσκα (ελέγχουμε την ημερομηνία και τον τόπο παραγωγής).
- Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, πρωτεΐνες και άμυλο.
- Καλό είναι να βράζουμε τα όσπρια σε χαμηλή θερμοκρασία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου