2 κιλά μήλα (προτιμότερο
μαλακά)
1 κιλό ακτινίδια
2,5 κιλά ζάχαρη
καστανή η κρυσταλλική
2 ξύλα κανέλας
ξύσμα και χυμό από
1 πορτοκάλι
χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε κύβους.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μας, εκτός απ΄το χυμό λεμονιού.
- Βράσιμο για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και πολτοποιούμε αν θέλουμε με το ραβδομπλέντερ.
- Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη!!
TIPS
- Αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα (πλυμένα καλά, τα βάζουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά στους 100 βαθμούς)
- Αν τα φρούτα μας είναι πολύ ώριμα αφαιρούμε ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου