Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Κέικ Μαρμπρέ Με Κουάκερ



Υλικά για τη συνταγή μας 
300 γρ αλεύρι φαρινάπ (περίπου 2 1/2 κούπες)
1 κ.σ. μπέικιν
80 γρ κουάκερ (1 φλιτζάνι)
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ ελαιόλαδο
3/4 κούπας γάλα 150 γρ.
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι 100 γρ.
450 γρ. καστανή ζάχαρη (2 1/2 κούπες) ή κρυσταλλική
4 αυγά
5 κ.σ. κακάο 50 γρ.
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 κ.γλ. υγρή βανίλια



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Χτυπάμε με το χέρι ή στο μίξερ το βούτυρο, το λάδι με την ζάχαρη να ομαδοποιηθεί και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα, την βανίλια, το πορτοκάλι, το γάλα, το κουάκερ, και το αλεύρι με το μπέικιν.
  • Παίρνουμε την μισή ζύμη και προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύοντας να γίνει λείο μίγμα.
  • Σε μία φόρμα βουτυρωμένη  και αλευρωμένη, μοιράζουμε το μίγμα αρχίζοντας από αυτό της βανίλιας και μετά του κακάο από δύο στρώσεις και τελειώνουμε με το μίγμα βανίλιας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά.
  • Ξεφορμάρουμε μετά από 10 λεπτά.



*Είναι ένα κέικ για το πρωινό της Κυριακής και όχι μόνο.

 Είναι πολύ νόστιμο και αρκετά υγιεινό, με το κουάκερ, την καστανή ζάχαρη, τον χυμό  πορτοκαλιού.

 Θα σας ενθουσιάσει η πλούσια γεύση του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly