300 γρ αλεύρι
φαρινάπ (περίπου 2 1/2 κούπες)
1 κ.σ. μπέικιν
80 γρ κουάκερ (1 φλιτζάνι)
200 γρ. βούτυρο σε
θερμοκρασία δωματίου
50 γρ ελαιόλαδο
3/4 κούπας γάλα 150
γρ.
1/2 κούπα χυμό
πορτοκάλι 100 γρ.
450 γρ. καστανή
ζάχαρη (2 1/2 κούπες) ή κρυσταλλική
4 αυγά
5 κ.σ. κακάο 50 γρ.
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 κ.γλ. υγρή
βανίλια
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Χτυπάμε με το χέρι ή στο μίξερ το βούτυρο, το λάδι με την ζάχαρη να ομαδοποιηθεί και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, την βανίλια, το πορτοκάλι, το γάλα, το κουάκερ, και το αλεύρι με το μπέικιν.
- Παίρνουμε την μισή ζύμη και προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύοντας να γίνει λείο μίγμα.
- Σε μία φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη, μοιράζουμε το μίγμα αρχίζοντας από αυτό της βανίλιας και μετά του κακάο από δύο στρώσεις και τελειώνουμε με το μίγμα βανίλιας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε μετά από 10 λεπτά.
*Είναι ένα κέικ για το πρωινό της Κυριακής και
όχι μόνο.
Είναι πολύ νόστιμο και αρκετά υγιεινό, με
το κουάκερ, την καστανή ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού.
Θα σας ενθουσιάσει η πλούσια γεύση του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου