Υλικά για τη συνταγή μας
1 κιλό μοσχάρι ελιά
ή ποντίκι σε μερίδες
1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 καρότα
150-200 γρ. μικρά
λευκά μανιτάρια
1 φλιτζανάκι καφέ
λευκό κρασί
1 λεμόνι ο χυμός
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.σ. κόρν φλάουρ
αλάτι. πιπέρι. πάπρικα,
τζίντζερ
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Πλένουμε καλά το μοσχάρι, το βάζουμε να βράσει για 5 λεπτά με 1 ποτήρι νερό, το βγάζουμε και πετάμε το ζουμί.
- Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρέας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα μανιτάρια.
- Το σβήνουμε με το κρασί, ρίχνω τα μπαχαρικά και προσθέτουμε 1 κούπα νερό ζεστό.
- Το αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 70 λεπτά περίπου και στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι, διαλυμένο μέσα το κόρν φλαουρ και την μουστάρδα.
- Σερβίρουμε με πατάτες ή πιλάφι με πιπεριές και κρόκο Κοζάνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου