Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Αρακάς με Μανιτάρια Πλευρώτους

Ο αρακάς με πατάτες είναι ένα καθημερινό αγαπημένο φαγητό που αν του προσθέσεις  μανιτάρια  το απογειώνεις .
Για όλα τα φαγητά, από τα πιο σύνθετα μέχρι τα πιο απλά, η συνταγή της επιτυχίας είναι τα καλά φρέσκα υλικά.
Και με λίγα απλά υλικά μπορείς να δημιουργήσεις ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα!
Ελάτε μαζί μου να το δούμε!!





βαθμός δυσκολίας - μέτριος
χρόνος προετοιμασίας - 15 λεπτά
χρόνος ψησίματος - 50 λεπτά


Υλικά της συνταγής μας (2-3 μερίδες)
500 γρ. αρακά βιολογικό
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 καρότο σε κύβους
1 ντομάτα τριμμένη
1-2 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια (εδώ έχω βρει με την κόκκινη φλούδα)
3/4 κούπας νερό ή ζωμό λαχανικών




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια που έχουμε ξεχωρίσει με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια, για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθούν, αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, την πιπεριά, το καρότο, τον αρακά και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
  • Αλατίζουμε, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, 3/4 της κούπας νερό ή ζωμό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά 40 -50λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε 1/2 κούπα ελαιόλαδο και ρίχνουμε πάνω τα μανιτάρια, κουνάμε την κατσαρόλα ελαφρά κυκλικά και σερβίρουμε.





4 σχόλια:

  1. Ότι πρέπει το λαδερό φαγητό για τις μέρες που διανύουμε Μάχη μου.
    Και με τα μανιτάρια γίνεται πόλος έλξης :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσουν πολύ τα μανιτάρια, αλλά είναι μια πολύ καλή τροφή για όλους κυρίως σε μία περίοδο νηστείας!!
    Πηνελόπη μου σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly