Ένα
γρήγορο φαγητό που μαγειρεύουμε συχνά !!
Αγαπημένο
όλων μας γιατί είναι πολύ νόστιμο!!
Ελάτε
μαζί μου!!
Υλικά της συνταγής μας
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1
κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1
λουκάνικο 150 γρ. χοιρινό
1
πιπεριά κέρατο πράσινη ψιλοκομμένη
50 γρ.
αποξηραμένα μανιτάρια πλευρώτους
1/2
ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
400 γρ.
τριμμένη ντομάτα
αλάτι,
πιπέρι, 1-2 σπόρους κάρδαμο (προαιρετικά)
τυρί
τριμμένο
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Σε μία κούπα με νερό βάζουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε για 1/2 ώρα να μαλακώσουν.
- Σε μία κατσαρόλα ή άλλο σκεύος που μπορούμε να βάλουμε και στον φούρνο, βάζουμε 1/3 κούπας ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, τα μανιτάρια χοντροκομμένα, το κάρδαμο (αν σας αρέσει η γεύση του) και τον κιμά.
- Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα ρίχνουμε και μία κούπα νερό ζεστό και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε 4 κούπες ζεστό νερό, ρίχνουμε και το κριθαράκι, ανακατεύουμε ανά διαστήματα και αφήνουμε 15 λεπτά να βράσει.
- Αν χρειασθεί προσθέτουμε ζεστό νερό να μην μας κολλήσει το φαγητό.
- Στο τέλος κόβουμε ροδέλες το λουκάνικο το βάζουμε στην επιφάνεια και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά έως να ξεροψηθεί το λουκάνικο.
- Σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα!!
Νοστιμότατο φαγητό και χειμωνιάτικη λιχουδιά!!! Γεια στα χέρια σου Μάχη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική μου σε ευχαριστώ πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ.
Νόστιμο πιάτο που τα καλά και φρέσκα υλικά και τα χεράκια σου φυσικά το κάνουν πολύ λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό υπόλοιπο Σ/Κ Μάχη, φιλιά σου πολλά!
Ζ.
Ζ.
Σε ευχαριστώ Ζαμπία!!
ΔιαγραφήΚαλή Κυριακή να έχεις!
Πολλά φιλιά!
Πρεπει να εχει υπέροχη γευση!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατόβραδο
Φιλιά :)
Οπως το λές έχει απίθανη γεύση και είναι τόσο απλό φαγητό!
ΔιαγραφήΚαλή Κυριακή Αριάδνη, πολλά φιλάκια!