Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Ωγκρατέν Με Πέννες Τυριά, Και Ζαμπόν

Μπουκιά και λαχτάρα!!
Πέννες γεμάτες νοστιμιά , περιτυλιγμένες από την κρέμα και τα τυριά.
Ένα φαγητό τόσο νόστιμο που δεν μπορείς να σταματήσεις σε ένα κομμάτι!!
Ελάτε μαζί μου!!!





Υλικά της συνταγής μας
1/2  κιλό πένες (κανονικές η ολικής)
1/2 κούπα κασέρι τριμμένο
1/2 κούπα ρεγγάτο light τριμμένο
1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη
8 - 10 φέτες ζαμπόν κομμένες σε κύβους

Μπεσαμέλ
150 γρ.  κορν φλάουρ
1,5 lit. γάλα 1.5%
2 κρόκους αυγών
100 γρ βούτυρο luparc
200 γρ. κρέμα γάλακτος light
1 κούπα ρεγγάτο light
μια πρέζα αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά νωρίτερα από τον τελικό χρόνο,  σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί (κρατάμε 2 κούπες για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ).

  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Αποσύρουμε και ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο στο μείγμα.
  • Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών καλά και τους προσθέτουμε στην κρέμα.
  • Ρίχνουμε τα 3/4 του ρεγγάτο, λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το 1/4 της μπεσαμέλ στα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα βουτυρωμένο ταψί αδειάζουμε τις πένες και προσθέτουμε την 1/2 κούπα ρεγγάτο, 1/2 κούπα κασέρι, 1/2 κούπα γραβιέρα και το ζαμπόν.


  • Τέλος αδειάζουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και λίγο βούτυρο.


  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (αερόθερμο) στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.





7 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστώ Νίκη!!
    Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου, σου εύχομαι να βάζεις στόχους πάντα και να τους πετυχαίνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ αυτα που σου κόβουν πρώτα στην διαιατα... και το θέλεις τοοοοοσο πολύ!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτα το έφτιαξα και το καταχαρήκαμε... και μετά αρχίσαμε διατροφή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάχη μου, αυτό είναι απ΄τα φαγητά που κολάζεσαι και μόνο που τα βλέπεις.
    Πολύ λαχταριστό!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια στα χερακια σου Μαχη μου! Τα Misko δεν με εχουν απογοητευσει ποτε!
    Καλό απόγευμα :)
    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αααα Μάχη φοβερό φαγάκι... το λιμπίζεσαι!! Λατρεμένο και το έφτιαξες τόσο νόστιμο!!
    Καλό μήνα!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly